preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 1. 2003. 00:00 | RSS

Završio sastanak sigurnosnih stručnjaka

Europski stručnjaci iz područja sigurnosti u Zagrebu su završili dvodnevni sastanak TF-CSIRT.

Od 23. do 24. siječnja 2003 godine, CARNet je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu bio domaćinom osmog sastanka radne grupe europskih CERT-ovaca, stručnjaka iz područja sigurnosti računalnih mreža. Ovaj je sastanak okupio vise od četrdeset sudionika, članova CERT timova iz 17 europskih zemalja. Prvi dan sastanka bio je posvećen predstavljanju rada četiriju CERT tima, a istaknuli bismo i predavanje gospodina Ognjena Haramine, poznatog hrvatskog stručnjaka za računalni kriminalitet koji je održao govorio na temu Computer Crime in Croatia.

Drugi i završni dan sastanka protekao je u izlaganjima na temu projekata iz područja računalne sigurnosti sponzoriranih od strane Europske unije te dogovorima za sljedeći TF-SCIRT sastanak koji će se u svibnju ove godine održati u Poljskoj. CARNet CERT je TF-CSIRT meetingom otvorio godinu koja će biti obilježena aktivnom međunarodnom suradnjom u CARNetovim krugovima.

Tako već kao sljedeće važno događanje najavljujemo međunarodnu konferenciju koju će CARNet u svibnju organizirati u suradnji s europskom udrugom akademskih i istraživačkih mreža TERENA-om. Više o ovoj uglednoj konferenciji pročitajte na adresi: http://www.terena.nl/conferences/tnc2003/.

Nikolina Bradić Belobrajdić

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju