2010-09-29 09:45:00

CARNet razvio online tečaj o CARNetovom CMS-u

U želji za osiguranjem dodatne edukacije postojećih, kao i inicijalne edukacije budućih korisnika iz sustava škola o učinkovitom korištenju CARNetovog CMS-a (eng. Content Management System), CARNet je razvio online tečaj "CMS za škole - izrada i uređivanje web stranica škole". Podsjećamo, riječ je o sustavu koji omogućuje jednostavno postavljanje i ažuriranje internetskih stranica škole putem web preglednika.

Tečaj je namijenjen korisnicima iz sustava škola koji već imaju dodijeljenu ulogu, odnosno onima koji žele sudjelovati u oblikovanju školskih web sjedišta izrađenih u CARNetovom CMS-u. Tako će u ovom tečaju praktična znanja o korištenju pojedinih mogućnosti ovog sustava pronaći administratori školskih web sjedišta, ali i svi drugi korisnici koji žete uređivati svoje tekstove, stranicu ili skupinu stranica na školskim web sjedištima u CARNetovom CMS-u.

Kroz pet cjelina u koje je tečaj podijeljen, korisnici imaju prilike upoznati se općenito s načinom rada weba, a posebno s CARNetovim CMS sustavom, upravljanjem web sjedištem i pojedinim stranicama te načinom postavljanja sadržaja, odnosno raznim vrstama modula. Osim ovih znanja vezanih uz sam CMS, korisnici će u tečaju pronaći i dio sadržaja koji se bavi općenitim vještinama koja su korisna u radu s CMS-om kao što je rad u editoru, priprema slika za objavljivanje na webu te pregledno pisanje i organizacija rada na školskom web sjedištu.

Tečaj je predviđen za samostalno učenje i dostupan je korisnicima na Nacionalnom portalu za učenje na daljinu "Nikola Tesla" na adresi http://lms.carnet.hr uz korištenje elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.


Javni web CARNeta