2010-11-11 13:10:00

Objavljeni pobjednici natjecanja Webfestival 2010

Objavljeni su pobjednici Webfestivala 2010, natjecanja web sadržaja i pratećeg događanja CARNetove korisničke konferencije, čiji je cilj promocija hrvatskog web prostora i kvalitetnih online sadržaja na hrvatskom jeziku.

U dosadašnjim se izdanjima Webfestival bavio nizom tema od portala i web stranica općeg sadržaja, preko blogova i wikija do web pristupačnosti, a na Webfestival 2010 su svoje radove mogli prijaviti autori online kolegija u jednom od najraširenijih sustava za upravljanje učenjem otvorenog kôda – Moodle-u.

Na natjecanju je sudjelovalo 28 kolegija. Prema stručnom Ocjenjivačkom sudu Webfestivala 2010, inovativnom primjenom Moodle-a za unapređenje kvalitete nastave na ovogodišnjem su se natjecanju istakli kolegiji:

Mali geografski laboratorij (kategorija Juniori), Od ideje do filma (kategorija Kadeti), Financijska matematika (kategorija Seniori), Kemija 8 (za najbolju primjenu multimedije u obrazovanju) te Tehničko crtanje pomoću računala (za najbolju primjenu Moodle aktivnosti).

Uz ove nagrade, ocjenjivački sud je dodijelio i posebnu pohvalu kolegiju Profesionalni izazovi u baletu.

Vrijedne nagrade za ovogodišnje pobjednike osigurala je, između ostalih, tvrtka Hewlett-Packard Hrvatska.  

Dodjela nagrada pobjednicima natjecanja održat će se 16. studenog 2010., od 9:20 - 10:00, u dvorani A1 na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Dodjeli će prethoditi prezentacija „Lokalizacija Moodle-a 2.0 na hrvatski jezik" koju će održati Ivana Bosnić i Jasmin Klindžić iz Hrvatske udruge za otvorene sustave i Internet – HrOpen, u istoj dvorani s početkom u 9:00.

Više o pobjednicima, nagradama koje su osvojili i svečanoj dodjeli saznajte na službenim stranicama natjecanja.


Javni web CARNeta