Centar za sigurniji internet

+Otvori sve -Zatvori sve
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Centar za sigurniji internet

logo projekta Sigurniji internetCentar za sigurniji internet uspostavljen je u lipnju 2012. godine, potpisivanjem Sporazuma o strateškom partnerstvu između Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva uprave, Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Agencije za zaštitu osobnih podataka, Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba te udruge Suradnici u učenju.

Jedan od glavnih ciljeva Centra za sigurniji internet je zajedničko promicanje računalne i informacijske sigurnosti u Republici Hrvatskoj.
Poseban naglasak stavljen je na osmišljavanje učinkovitih mehanizama za sprječavanje rizika i opasnosti koje prijete najugroženijim društvenim skupinama, djeci i mladima. Cilj uspostave Centra ideja je osnažiti dosadašnju uspješnu suradnju te unaprijediti koordinaciju aktivnosti svih tijela i agencija u području računalne i informacijske sigurnosti.

Misija

Misija Centra za sigurniji internet je postojanje referentnog centra znanja i vještina, koji postavlja standarde u sigurnosti korištenja interneta te promicanje vrijednosti internetskih tehnologija na dobrobit šire društvene zajednice.

Podići razinu osviještenosti djece, mladih, učitelja, nastavnika i roditelja o mogućnostima korištenja interneta za istraživanje i učenje, negativnim i pozitivnim stranama korištenja interneta te osposobiti djecu za korištenje interneta na primjeren, odgovoran i siguran način.

Sve informacije o Centru za sigurniji internet moguće je pronaći na mrežnom sjedištu Sigurniji internet.

Red button