prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica CARNET koordinatori

CARNET koordinatori

+Otvori sve -Zatvori sve

CARNET koordinatori

CARNET koordinator službeni je predstavnik ustanove članice. On mora biti djelatnik članice, a imenuje ga dekan ili ravnatelj. Za imenovanje CARNET koordinatora potrebno je ispuniti odgovarajući obrazac.

Kao službeni predstavnik svoje ustanove, CARNET koordinator treba imati uvid u opću sliku djelovanja ustanove te uvid u stanje i planove uporabe informacijskih tehnologija u ustanovi. Nužno je da osoba koja obavlja tu funkciju ima znanje i organizacijske sposobnosti kako bi koordinirala i organizirala uporabu i primjenu CARNET-ovih resursa u članici.

U slučaju promjene imenovane osobe ustanova članica dužna je imenovati novoga koordinatora, čime se stari koordinator razrješava dužnosti. Ako dođe do promjene podataka za kontakt ustanove, koordinator je o tome dužan obavijestiti CARNET.

Svi CARNET koordinatori čine Vijeće korisnika, savjetodavno tijelo ravnatelja CARNET-a, koje se sastaje prema potrebi te može utjecati na kvalitetu CARNET-ovih usluga i inicirati nove usluge i aktivnosti CARNET-a.

Funkcija CARNET koordinatora uključuje:

  • organizaciju otvaranja elektroničkoga identiteta u sustavu AAI@EduHr za korištenje CARNET-ovih usluga
  • obavještavanje djelatnika i studenata ustanove o mogućnostima korištenja usluga koje nudi CARNET (putem uvodnih predavanja za studente ili sastanaka vijeća nastavnika, oglasnih ploča i sl.) i poticanje da se njima služe
  • obavještavanja CARNET-a o potrebama ustanove
  • pravodobno dostavljanje ažurnih administrativnih podataka
  • aktivno sudjelovanje u radu Vijeća korisnika
  • ispunjavanje ankete Godišnjih izvještaja o iskorištenosti CARNET-ovih resursa u svojoj ustanovi koju Služba za korisnike provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

*CARNET koordinator je funkcija povezana s odnosima CARNET-a i članice te nije radno mjesto. Stav CARNET koordinatora smatra se službenim stavom članice.

Prava i obaveze CARNET koordinatora opisane su u službenome dokumentu CDA0033

Popis CARNET koordinatora