prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Assessment of Transversal Skills 2020

+Otvori sve -Zatvori sve

Assessment of Transversal Skills 2020

Projekt Assesment of Transversal Skills 2020 (ATS2020), odnosno “Vrednovanje generičkih kompetencija 2020”, provodio se u okviru programa Erasmus+, kao “Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politika”. U projektu je sudjelovalo 11 europskih zemalja (Austrija, Belgija, Cipar, Hrvatska, Estonija, Finska, Grčka, Irska, Litva, Slovenija i Španjolska), odnosno 17 partnerskih institucija, a jedna od njih bila je i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET.

U projekt je bilo uključeno 250 osnovnih škola iz više europskih država, u kojima je izvršena eksperimentalna provedba modela poučavanja i vrednovanja generičkih kompetencija kroz istraživački eksperiment. Ciljana skupina korisnika bili su učitelji kao ključni pokretači promjena, a posredno je projekt utjecao i na rad učenika. Model vrednovanja učenicima je omogućio postavljanje ciljeva, razvoj planova djelovanja, razmatranje i vlastitu procjenu učenja dok je istovremeno evidentirao proces učenja. 

Glavni ciljevi projekta bili su:

  • utvrđivanje modela vrednovanja generičkih kompetencija
  • uključivanje 1000 osnovnoškolskih učitelja u eksperimentalnu provedbu modela u nastavi
  • razvijanje programa edukacije učitelja
  • izrada preporuke za obrazovne politike na nacionalnoj i europskoj razini
  • osiguravanje šire primjene i financiranja modela na regionalnoj, nacionalnoj i europskoj razini.

Projekt je započeo 1. ožujka 2015. godine, a trajao je do 30. travnja 2018.

Cjelokupni iznos budžeta projekta bio je 2.600.000,00 EUR, a dio koji je financirala Europska unija iznosio je 1.950.000,00 EUR, odnosno 75% ukupnog budžeta projekta.

Više informacija o projektu i projektnim aktivnostima dostupno je na službenoj međunarodnoj mrežnoj stranici projekta: www.ats2020.eu i http://ats2020.eu/croatia.

Brošura Vrednovanje generičkih kompetencija

Sufinanciranje

ATS2020 projekt financiran je uz potporu Europske komisije. Sadržaj ove mrežne stranice stajalište je autora, a Europska komisija ne odgovara za sadržaj i upotrebu istog.