prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

e-Građani mToken

+Otvori sve -Zatvori sve

e-Građani mToken je vjerodajnica značajne razine sigurnosti koja korisnicima omogućuje elektroničku autentikaciju za pristup sustavu e-Građani.

e-Građani mToken

e-Građani mToken je vjerodajnica značajne razine sigurnosti, koja korisnicima omogućuje elektroničku autentikaciju za pristup sustavu e-Građani. Sastoji se od mobilne i poslužiteljske aplikacije. Mobilna aplikacija služi za generiranje jednokratnih lozinka pomoću kojih korisnik pristupa javnim elektroničkim uslugama.

S obzirom na to da je mToken vjerodajnica značajne razine sigurnosti, namijenjena je pristupu javnim elektroničkim uslugama u sklopu projekta e-Građani, koje za pristup zahtijevaju vjerodajnice niske i značajne razine sigurnosti .

Uz e-Građani mToken aplikaciju namijenjenu mobilnim uređajima, postoji i e-Građani mToken poslužiteljska aplikacija, na kojoj korisnici mogu vidjeti svoje podatke za kontakt, promijeniti ih te pomoću koje mogu klijentsku aplikaciju aktivirati na nekome drugom mobilnom uređaju.

Posebna pozornost posvećena je sigurnosti aplikacije i zaštiti podataka:

  • e-Građani mToken nigdje ne pohranjuje tajni PIN korisnika
  • e-Građani mToken nije moguće kopirati na drugi mobilni uređaj
  • e-Građani mToken za generiranje jednokratne lozinke ne koristi se internetskom vezom.

Korisnici

učenici
studenti
roditelji
CARNET sistem inženjeri
e-Građani
škole
ministarstva
nastavnici
profesori
znanstvenici
ostali AAI@EduHr korisnici
javnost
fakulteti i visoka učilišta
druge javne institucije

Kako postati korisnik

Za aktivaciju e-Građani mToken aplikacije na mobilnome uređaju potrebno je osobno posjetiti jednu od poslovnica FINA-e. Uz pravilno popunjenu i potpisanu pristupnicu, službeniku na šalteru potrebno je pokazati na uvid važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Preuzmite aplikaciju

Aplikaciju je moguće preuzeti:

Kontakt

e-Građani

Telefon: 072 200 027
E-adresa: pomoc@e-gradjani.gov.hr

Radno vrijeme telefonske podrške za korisnike:
radnim danom od 7:30 do 15:30 sati

Obavijest o privatnosti

Obavijest o privatnosti

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET poštuje privatnost i sigurnost korisnika e-Građani mTokena. Stoga vas putem ove obavijesti o privatnosti želimo informirati koje osobne podatke prikupljamo, kako ih koristimo i kako brinemo o njihovoj zaštiti te koja su vaša prava vezana uz obradu podataka.

Podaci koje prikupljamo

U skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (Uredba (EU) 2016/679) pri aktivaciji e-Građani mTokena prikupljaju se sljedeći podaci: ime, prezime, OIB, adresa, datum rođenja, adresa elektroničke pošte i broj telefona.

Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhu radi koje su prikupljeni.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Svi osobni podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka.

Prenošenje vaših osobnih podataka

Prikupljeni podaci neće ni na koji način biti dostupni trećim osobama, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Pristup i ažuriranje vaših osobnih podataka

Korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

  • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
  • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na povlačenje privole
  • pravo na podnošenje prigovora
  • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
  • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

Sigurnost vaših osobnih podataka

Poduzimamo sve tehničke i organizacijske mjere sigurnosti kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili izmjena.

Identitet i kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka

CARNET je sukladno relevantnim propisima imenovao Službenika za zaštitu podataka kojega možete kontaktirati za sva pitanja povezana s obradom vaših osobnih podataka ili ostvarivanje svojih prava na zaštitu osobnih podataka u CARNET-u.

https://www.carnet.hr/zastita-osobnih-podataka/

Nadzorno tijelo

Ako imate prigovor vezano uz vlastita prava možete uputiti primjedbu nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Agencija za zaštitu osobnih podataka

https://azop.hr/

Obavijest o promjenama

Sve promjene obavijesti o privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.