prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

eVET2edu – obrazovanje strukovnih nastavnika za korištenje ICT-a u nastavi

+Otvori sve -Zatvori sve

eVET2edu - obrazovanje strukovnih nastavnika za korištenje ICT-a u nastavi

Cilj projekta eVET2Edu bio je ponuditi pomoć nastavnicima u strukovnim školama i drugim ustanovama strukovnog obrazovanja pri uvođenju dinamičnih, otvorenih i inovativnih metoda poučavanja kroz prilagodbu već postojećeg online tečaja za nastavnike općih predmeta potrebama strukovnih škola.

Tečaj se temelji na inovativnim pedagoškim metodama (npr. online kolaboracija, promišljanje, situacijsko i suradničko učenje itd.) i koristi niz alata otvorenog koda. Projekt je nastavnicima i ustanovama ponudio znanja koja će im omogućiti da ove pedagoške metode i alate integriraju u novi kvalifikacijski okvir i trenutne načine poučavanja. Tečaj je bio dostupan u osam jezika, a bio je popraćen i detaljnim uputama za voditelje tečaja.

Projekt se financirao iz linije Leonardo da Vinci (EU fondovi), započeo je u listopadu 2012. godine, a trajao je 24 mjeseca. Postojeći online tečaj rezultat je projekata e-Teacher LDV (2005-2007) i iCamp (6th FP 2006-2009).

Partneri na projektu

  • AGH-UST, Poljska (nositelj projekta)
  • CARNET (Hrvatska), RpiCViP (Češka), Vytautas Magnus University (Litva), CPI (Slovenija), Universidad de Murcia (Španjolska), CESIE (Italija), HIST (Norveška) i Obrtna tehnička škola (Hrvatska)

Više o projektu moguće je saznati na mrežnim stranicama projekta.