prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET sustav za upravljanje učionicom (CMS)

+Otvori sve -Zatvori sve

CARNET sustav za upravljanje učionicom (CMS)

Classroom Management System je sustav za upravljanje uređajima i učenjem u interaktivnoj učionici. CMS je termin kojim se označuju softverski alati kojima je cilj upravljanje interaktivnim učionicama. U okviru projekta “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” razvijen je sustav za upravljanje interaktivnim učionicama radi stvaranja digitalno zrelih škola.

Sustav omogućuje praćenje i usmjeravanje rada na učeničkim uređajima, omogućuje stvaranje i pohranjivanje digitalnih nastavnih sadržaja, njihovo dijeljenje s učenicima, planiranje lekcija i upravljanje učeničkim uređajima. Nastavnik pritom ima potpuni nadzor nad učeničkim uređajima (praćenje rada učenika, dijeljenje zaslona, blokiranje URL-a ili aplikacije), ali i interakciju s učenicima (internetski razgovor, ankete, dijeljenje učeničkih zaslona).

Sustav također omogućuje pregledavanje nastavnih cjelina različitih nastavnih područja na pametnim zaslonima. Nastavnicima se omogućuje interaktivno upravljanje pametnim zaslonima s funkcijom dodira. Aplikacija sadržava velik broj pomoćnih alata podijeljenih u različite kategorije prema nastavnim procesima, pa taj prezentacijski alat nastavnicima omogućuje predstavljanje nastavnih cjelina i njihovih dijelova na učeniku blizak i pristupačan način, a pomoćni alati, grafovi i prezentacije pomiču naglasak s teorije na praktičan rad.

Učionica digitalno zrelih škola zamišljena je kao interaktivno mjesto u kojemu će učenici biti uključeniji u nastavni proces više nego ikad prije. Kako bi učenici mogli pratiti i sudjelovati u interaktivnoj nastavi, potrebni su im uređaji s kojima se mogu uključiti u nastavni proces, a nastavnicima je potrebno omogućiti uvid i praćenje učeničkoga rada. CMS omogućuje interaktivno izvođenje nastave uključujući obje strane katedre.

Korisnici

učenici
studenti
roditelji
CARNET sistem inženjeri
e-Građani
škole
ministarstva
nastavnici
profesori
znanstvenici
ostali AAI@EduHr korisnici
javnost
fakulteti i visoka učilišta
druge javne institucije

Kako postati korisnik

CMS je sustav namijenjen korištenju u interaktivnim učionicama i od kuće, a pristup imaju učenici i nastavnici škola koje su sudjelovale u projektu “e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”, koristeći se svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr.

Kontakt

CARNET-ov Helpdesk za podršku obrazovnom sustavu

Telefon: +385 1 6661 500
E-adresa: helpdesk@skole.hr