Naslovnica Pristupačnost

Pristupačnost

+Otvori sve -Zatvori sve
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Pristupačnost mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET prepoznaje važnost osiguravanja digitalne pristupačnosti za sve korisnike, s posebnim naglaskom na lakšem pristupu javnim uslugama i informacijama osobama s invaliditetom, primjenjujući, u najvećoj mogućoj mjeri, Direktivu (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća od 26. listopada 2016. o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora. 

CARNET kontinuirano poboljšava korisničko iskustvo primjenjujući relevantne standarde pristupačnosti prema smjernicama i standardizaciji mrežnog sadržaja (WCAG 2.1) inicijative za mrežnu pristupačnost (WAI) World Wide Web konzorcija (W3C), organizacije koja se bavi standardizacijom mrežnih tehnologija.

CARNET-ov Prijedlog standarda za osiguravanje digitalne pristupačnosti

CARNET je izradio Prijedlog standarda digitalne pristupačnosti kako bi osigurao pristupačnost svojih digitalnih sadržaja ili aplikacija već prilikom njihove izrade.

Izjava o pristupačnosti

Nakon provedbe testiranja pristupačnosti i stupanja na snagu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora Republike Hrvatske, koji će stupiti na snagu 23. rujna 2019. godine, CARNET će na ovim stranicama objaviti Izjavu o pristupačnosti svog mrežnog sjedišta i drugih mrežnih stranica i aplikacija vezanih uz CARNET-ove usluge i projekte, njihovoj usklađenosti s Direktivom (EU) 2016/2102, te omogućiti pružanje povratnih informacija korisnika radi daljnjeg unaprjeđenja mrežne pristupačnosti.

Kontakt

CARNET-ov Helpdesk

Telefon: +385 1 6661 555
E-adresa: helpdesk@carnet.hr