Uprava

+Otvori sve -Zatvori sve
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Goran Kezunović

Ravnatelj CARNET-a Goran KezunovićGoran Kezunović diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu 1999. godine. Tijekom studija radio je u Odjelu za istraživanje i razvoj Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET. Po završetku studija prelazi u društvo Autocesta Rijeka – Zagreb te u Hrvatske autoceste, gdje uspostavlja i vodi Odjele za informatiku i telekomunikacije te planira i pokreće izgradnju svjetlovodne infrastrukture i IP mreže uz autoceste.

U razdoblju liberalizacije hrvatskoga telekomunikacijskog tržišta 2005. godine uspostavlja Sektor telekomunikacijske mreže u startupu H1 telekom i preuzima njegovo vođenje. Karijeru nastavlja u privatnome sektoru kao IKT konzultant te voditelj Odjela za informacijsku sigurnost Hrvatske gospodarske komore.

U ožujku 2017. Goran Kezunović preuzima poziciju ravnatelja Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET.

U ožujku 2021. godine imenovan je vršiteljem dužnosti ravnatelja Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET.

Miro Capan

Miro Capan diplomirao je elektrotehniku na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a titulu Master in Business Administration (MBA) stekao je na Bled School of Management u Sloveniji.

Karijeru započinje 1997. godine kao mrežni inženjer i administrator TCP/IP mreža, a sljedeće tri godine radi u CARNET-ovu Odjelu istraživanja i razvoja. Od 2000. do 2018. radi na pozicijama voditelja projekata i razvoja poslovanja u nekoliko visokotehnoloških hrvatskih kompanija. Aktivno je sudjelovao u izgradnji brojnih informacijskih, komunikacijskih i poslovnih sustava u Hrvatskoj i regiji. Ujedno je bio zadužen za razvoj poslovanja hrvatskih kompanija na međunarodnim tržištima.

U rujnu 2018. godine postaje pomoćnik ravnatelja za računalnu infrastrukturu i servise. Nositelj je certifikata Project Management Professional (PMP) i Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE).

U ožujku 2021. godine imenovan je vršiteljem dužnosti zamjenika ravnatelja.

Barbara Kolarek

Barbara Kolarek diplomirala je filozofiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima, a trenutačno je pred završetkom poslijediplomskoga studija Organizacija i menadžment na Ekonomskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Profesionalnu karijeru započela je 2002. godine u Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži – CARNET kao djelatnica u Službi za članice. Godinu dana poslije postaje voditeljica Službe za članice, čiju dužnost obnaša do 2012., kada preuzima poziciju voditeljice Službe za korisnike. U razdoblju od 2010. do 2013. godine članica je Upravnoga vijeća CARNET-a, a 2013. godine imenovana je pomoćnicom ravnatelja za podršku korisnicima.

Od 2018. godine članica je Povjerenstva za upravljanje .hr domenom. Tijekom cijele profesionalne karijere radi na CARNET-ovim ključnim projektima, poput razvoja e-Dnevnika, organizacije korisničke podrške Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole te pilot-projekta e-Škole.

U ožujku 2021. godine imenovana je vršiteljicom dužnosti pomoćnice ravnatelja za podršku korisnicima. 

Bojan Schmidt

Bojan Schmidt diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te završio poslijediplomski specijalistički studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

S radom u CARNET-u započinje 2005. godine kao inženjer u Odjelu mrežne infrastrukture. Od 2008. do 2013. godine radi na poziciji voditelja mrežnih servisa, a sljedeće četiri godine vodi službu odgovornu za izgradnju i održavanje nadzorno-upravljačkih sustava baziranih na tehnologijama otvorenoga koda.

Član je ili voditelj velikih projekata, poput uspostave cjelovita nadzorno-upravljačkog sustava za potrebe CARNET-ova mrežnoga operativnog centra, uspostave rada CARNET-ova mrežnoga operativnog centra i preuzimanja upravljanja i održavanja CARNET mreže. Godine 2017. postaje pomoćnik ravnatelja za mrežnu infrastrukturu.

U ožujku 2021. godine imenovan je vršiteljem dužnosti pomoćnika ravnatelja za mrežnu infrastrukturu.

Goran Škvarč

Goran Škvarč diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 2000. godine te završio poslijediplomski stručni studij na Nacionalnom i Kapodistrijanskom Sveučilištu u Ateni, Odjelu za ekonomiju i političke znanosti.

Profesionalnu karijeru započinje 2003. godine u Ministarstvu europskih integracija kao analitičar te u jesen iste godine dolazi u Hrvatsku akademsku i istraživačku mrežu – CARNET gdje tijekom godina obnaša različite dužnosti, od stručnog suradnika, voditelja posebnih programa i projekata (2005. – 2008.), voditelja poslovnih komunikacija (2008. – 2012.), do koordinatora informiranja i odnosa s javnošću (2012. – 2016.) te koordinatora međunarodne suradnje (2016. – 2020.). U prosincu 2020. godine imenovan je pomoćnikom ravnatelja za podršku obrazovanju.

Vodio je Centar za online baze podataka, bio glavni pregovarač i prokurist nacionalnih licenci za pristup znanstvenim i stručnim časopisima u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te voditelj nabave edukacijskih mikroračunala za ProMikro projekt. Član je Upravnog odbora Global Development Learning Networka Svjetske banke za ECA regiju, a radio je i kao konzultant na projektima razvoja međunarodne suradnje i kapaciteta akademskih mreža na jugoistoku Europe. 

U ožujku 2021. godine imenovan je vršiteljem dužnosti pomoćnika ravnatelja za podršku obrazovanju. 

Ivan Šabić

Ivan Šabić diplomirao je ekonomiju na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, gdje 2013. godine stječe titulu Master in Business Administration (MBA). Titulu sveučilišnoga magistra poslovne ekonomije stječe na Sveučilištu Sjever 2017. godine, a 2018. i titulu sveučilišnoga specijalista kontrolinga na Ekonomskome fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Trenutno pohađa doktorski studij Mediji i komunikacija na Sveučilištu Sjever, polje informacijsko-komunikacijske znanosti.

Profesionalnu karijeru započinje 2011. godine u Odjelu financija i računovodstva u Agrokor – trgovini. Godinu poslije postaje suradnik u deviznome i kunskome poslovanju u Zvijezdi, gdje ostaje sve do 2015. godine, kada preuzima poziciju voditelja financija i računovodstva u Studentskome centru u Zagrebu.

Dvije godine poslije dolazi u Hrvatsku akademsku i istraživačku mrežu – CARNET na mjesto pomoćnika ravnatelja za podršku poslovanju ustanove. Koautor je stručnog rada iz područja informacijske sigurnosti.

Posjeduje certifikat za internoga auditora ISO 9001:2015, vodećega auditora ISO 27001:2013 te certifikat za javnu nabavu.

U ožujku 2021. godine imenovan je vršiteljem dužnosti pomoćnika ravnatelja za podršku poslovanju ustanove.

Tomislav Štivojević

Tomislav Štivojević diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Profesionalnu karijeru započinje 2001. godine kao sistemski administrator u KONTO-MTM-u i PBZ-u. U CARNET dolazi 2005. godine na mjesto mrežnoga tehničara, a 2006. godine prelazi na poziciju mrežnoga eksperta.

Dvije godine poslije postaje voditelj službe mrežnih usluga, gdje ostaje do 2016. kada preuzima mjesto pomoćnika ravnatelja za Nacionalni CERT. Voditelj je projekta izgradnje interne mreže CARNET ustanove, implementacije IPv6 protokola te MPLS protokola u CARNET mreži.

Isto tako voditelj je EU projekta GrowCERT (Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanja suradnje na nacionalnoj i europskoj razini). Posjeduje certifikate CCNA, CCNP, ITIL te NRS I.

U ožujku 2021. godine imenovan je vršiteljem dužnosti pomoćnika ravnatelja za Nacionalni CERT.