prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Pojedinci

Pojedinci

+Otvori sve -Zatvori sve

Učenici, učitelji, nastavnici, studenti, profesori, znanstvenici i zaposlenici u ustanovama članicama CARNET-a posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr koji omogućuje pristup CARNET mreži te korištenje CARNET-ovih usluga.

Elektronički identitet

Elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr je virtualni identitet, koji dobivaju pojedinačni korisnici u svojim ustanovama članicama CARNET-a (škole, fakulteti, instituti) i koji im omogućuje korištenje CARNET-ovih usluga.

Elektronički identitet služi pri autentikaciji i autorizaciji za razne CARNET-ove usluge te je nužan za ostvarivanje prava na njihovo korištenje.

U školi učenicima i nastavnicima elektronički identitet otvara administrator imenika. Popis administratora, kojima se korisnici mogu obratiti za otvaranje elektroničkog identiteta, dostupan je putem tražilice administratora.

Studenti i profesori te zaposlenici instituta također mogu otvoriti elektronički identitet u svojim ustanovama. Popis matičnih ustanova i ovlaštenih osoba, kojima se korisnici mogu obratiti za dobivanje elektroničkog identiteta, nalazi se ovdje.

Registrirani znanstvenici, čija matična ustanova nije u sustavu AAI@EduHr, mogu dobiti elektronički identitet na Javnom poslužitelju CARNET-a preko online registracije.

CARNET za učenike

CARNET učenicima nudi niz usluga:

CARNET za učitelje i nastavnike

Kako bi im olakšao primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u radu, CARNET je za učitelje i nastavnike razvio niz usluga: