Naslovnica Pojedinci

Pojedinci

+Otvori sve -Zatvori sve
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Učenici, učitelji, nastavnici, studenti, profesori, znanstvenici i zaposlenici u ustanovama članicama CARNET-a posjeduju elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr koji, između ostaloga, omogućuje i pristup CARNET mreži te korištenje CARNET-ovim uslugama.

Elektronički identitet

Elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr je virtualni identitet, koji dobivaju pojedinačni korisnici u svojim ustanovama članicama CARNET-a (škole, fakulteti, instituti) i koji im omogućuje korištenje CARNET-ovim uslugama.

Elektronički identitet služi pri autentikaciji i autorizaciji za razne CARNET-ove usluge te je nužan za ostvarivanje prava na njihovo korištenje.

U školi učenicima i nastavnicima elektronički identitet otvara administrator imenika. Popis administratora, kojima se korisnici mogu obratiti za otvaranje elektroničkog identiteta, dostupan je putem tražilice administratora.

Studenti i profesori te zaposlenici instituta također mogu otvoriti elektronički identitet u svojim ustanovama. Popis matičnih ustanova i ovlaštenih osoba, kojima se korisnici mogu obratiti za dobivanje elektroničkog identiteta, nalazi se ovdje.

Registrirani znanstvenici, čija matična ustanova nije u sustavu AAI@EduHr, mogu dobiti elektronički identitet na Javnom poslužitelju CARNET-a preko online registracije.

CARNET za učenike

CARNET učenicima nudi niz usluga:

  • povoljniji pristup internetu od kuće ili s mobilnih uređaja.

CARNET za učitelje i nastavnike

Kako bi im olakšao primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u radu, CARNET je za učitelje i nastavnike razvio niz usluga:

  • Office365 – besplatan pristup Office365 alatima
  • Edutorij – repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja
  • Moodle/Loomen – programski alat za izradu elektroničkih obrazovnih sadržaja te održavanje nastave na daljinu
  • portal e-Laboratorij – informacije o alatima, sustavima i aplikacijama na području e-učenja
  • usluga Libar omogućuje jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnoga sadržaja primjenjiva u nastavi
  • povoljniji pristup internetu od kuće ili s mobilnih uređaja