Naslovnica Pojedinci

Pojedinci

+Otvori sve -Zatvori sve
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Učenici, učitelji, nastavnici, studenti, profesori, znanstvenici i zaposlenici u ustanovama članicama CARNET-a posjeduju elektronički identitet oblika @skole.hr u sustavu AAI@EduHr koji omogućuje i pristup CARNET mreži te korištenje CARNET-ovih usluga.

Elektronički identitet

Elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr je virtualni identitet, koji dobivaju pojedinačni korisnici u svojim ustanovama članicama CARNET-a (škole, fakulteti, instituti) i koji im omogućuje korištenje CARNET-ovih usluga.

Elektronički identitet služi pri autentikaciji i autorizaciji za razne CARNET-ove usluge te je nužan za ostvarivanje prava na njihovo korištenje.

U školi učenicima i nastavnicima elektronički identitet otvara administrator imenika. Popis administratora, kojima se korisnici mogu obratiti za otvaranje elektroničkog identiteta, dostupan je putem tražilice administratora.

Studenti i profesori te zaposlenici instituta također mogu otvoriti elektronički identitet u svojim ustanovama. Popis matičnih ustanova i ovlaštenih osoba, kojima se korisnici mogu obratiti za dobivanje elektroničkog identiteta, nalazi se ovdje.

Registrirani znanstvenici, čija matična ustanova nije u sustavu AAI@EduHr, mogu dobiti elektronički identitet na Javnom poslužitelju CARNET-a preko online registracije.

CARNET za učenike

CARNET učenicima nudi niz usluga:

CARNET za učitelje i nastavnike

Kako bi im olakšao primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija u radu, CARNET je za učitelje i nastavnike razvio niz usluga:

  • Office365 Education – besplatan pristup Office365 alatima (potrebna prethodna jednokratna aktivacija s @skole.hr korisničkim računom)
  • Google Workspace for Education – besplatan pristup do Google alata i usluga (potrebna prethodna jednokratna aktivacija s @skole.hr korisničkim računom)
  • Edutorij – repozitorij digitalnih obrazovnih sadržaja
  • Moodle/Loomen – programski alat za izradu elektroničkih obrazovnih sadržaja te održavanje nastave na daljinu
  • portal e-Laboratorij – informacije o alatima, sustavima i aplikacijama na području e-učenja
  • povoljniji pristup internetu od kuće ili s mobilnih uređaja
  • CARNET-ova konferencija za korisnike – CUC – mjesto je okupljanja, stjecanja i razmjene znanja te prezentacija vlastitih iskustava primjene IKT-a u nastavi.