Digitalni obrazovni sadržaji

+Otvori sve -Zatvori sve
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Digitalni obrazovni sadržaji

Digitalni obrazovni sadržaji su sadržaji namijenjeni korištenju u obrazovanju, za učenje i poučavanje. Potiču aktivno učenje na inovativan, učinkovit, motivirajući i pojedincu prilagođen način.

Otvoreni digitalni obrazovni sadržaji izrađeni su za predmete matematiku, kemiju, biologiju i fiziku za 7. i 8. razred osnovne škole te 1. i 2. razred opće gimnazije, u sklopu nacionalnog projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)”.

Namijenjeni su:

  • učenicima za učenje na inovativan način, samoprocjenu znanja, samostalno učenje, rad kod kuće ili na nastavi
  • nastavnicima za primjenu u nastavi, zajedno s pripadajućim metodološkim Priručnikom za nastavnike za primjenu sadržaja u nastavi.

Sadržaji pokrivaju cjelovito gradivo za pojedini predmet i razred prema Nastavnom planu i programu važećem 2017. godine te su ujedno i prilagođeni novim predmetnim kurikulima. Može ih se koristiti u punom opsegu, za cijeli predmet i razred, ali i u manjim samostalnim dijelovima, odnosno modulima.

Izrađeni metodološki Priručnici za nastavnike dio su proširene cjelovite metodičke pripreme usmjerene na primjenu digitalnih obrazovnih sadržaja u odgojno-obrazovnom procesu, utemeljenom na suvremenim odgojno-obrazovnim načelima i inovativnim metodama poučavanja.

Prednosti izrađenih digitalnih sadržaja, osim modularnoga korištenja, očituju se i u njihovoj interaktivnosti, multimedijalnosti i prilagodljivosti za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.

Digitalni obrazovni sadržaji dostupni su u Edutoriju i mogu se koristiti s i bez pristupa internetu (online i offline), na mobilnim i stolnim uređajima, te putem mobilnih aplikacija.

Korisnici

učenici
studenti
roditelji
CARNET sistem inženjeri
e-Građani
škole
ministarstva
nastavnici
profesori
znanstvenici
ostali AAI@EduHr korisnici
javnost
fakulteti i visoka učilišta
druge javne institucije

Kako postati korisnik

Digitalni obrazovni sadržaji dostupni su u Edutoriju i za njihovo korištenje nije potrebna prijava u sustav.

Preuzmite aplikaciju

Sadržaje je moguće preuzeti i na mobilni uređaj, ovisno o vrsti mobilne platforme koja se koristi (iOS, Android ili Windows):

Kontakt

CARNET-ov Helpdesk za podršku obrazovnom sustavu

Telefon: +385 1 6661 500
E-adresa: helpdesk@skole.hr