prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

sys.debian

+Otvori sve -Zatvori sve

sys.debian

CARNET izrađuje i održava CARNET Debian, distribuciju Debian GNU/Linux operativnoga sustava prilagođenu potrebama CARNET-ovih članica. Za CARNET Debian izrađuje se niz prilagođenih programskih paketa radi pružanja podrške sistem inženjerima, koji nastoje apstrahirati visoko stručnu problematiku na jednostavne procedure preuzimanja, instaliranja i održavanja programskih paketa.

Druga je funkcija programskih paketa pružanje unificiranoga skupa mrežnih servisa na razini cijele CARNET mreže, što je osnova za pružanje usluga visoke kvalitete.

Osim same izrade programskih paketa, skupina za izradu programskih paketa djeluje i kao podrška sistem inženjerima u slučaju problema prilikom uporabe instaliranih programskih paketa. Podrška se nudi putem sys.helpa (Heldeska za sistemske inženjere).

Korisnici

CARNET sistem inženjeri
učenici
studenti
roditelji
e-Građani
škole
ministarstva
fakulteti i visoka učilišta
nastavnici
profesori
znanstvenici
ostali AAI@EduHr korisnici
javnost
druge javne institucije

Kako postati korisnik

Kako bi postali korisnik CARNET-ove inačice Debiana, trebate podesiti Debianov paketni upravitelj tako da pokazuje na službeni repozitorij. 

Pitanja i odgovori

Nakon izlaska službenog izdanja Debiana, koliko vremena obično treba da izađe i CARNET-ova inačica?

CARNET-ov Debian obično izlazi oko 12 mjeseci nakon izlaska službenog Debiana. Naglasak je na tome da poslužitelji u CARNET-ovoj mreži budu stabilni i pouzdani, a ne na tome da na njima bude najnoviji softver, koji nije dovoljno testiran i pouzdan. Sigurnost pri tome nije ugrožena, jer Debianov sigurnosni tim brine o sigurnosti Debiana i do pet godina od izlaska distribucije.

Gdje mogu pronaći dodatne informacije o CARNET-ovim paketima?

Više podataka možete naći na Portalu za sistemce (sys.portal). 

Kontakt

sys.debian

Telefon: +385 1 6661 555
E-adresa: paketi@carnet.hr
http://sysportal.carnet.hr/paketi