prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

sys.backup

+Otvori sve -Zatvori sve

Sys.backup usluga je bazirana na Baculi, skupu računalnih programa otvorenoga koda, koji omogućuju upravljanje sigurnosnom kopijom (Backup) te povratom (Recovery) računalnih podataka preko mreže. Bacula je relativno jednostavan za upotrebu i djelotvoran, a istovremeno nudi i brojne mogućnosti napredna upravljanja pohranjivanjem podataka zahvaljujući kojima je pronalazak i povrat izgubljenih podataka jednostavan.

sys.backup

Sigurnosna kopija (Backup) odvija se u večernjim satima, nakon 22 sata, a podaci se čuvaju (Retention Period) tijekom dva mjeseca. Jednom mjesečno radi se potpuna sigurnosna kopija, jednom tjedno diferencijalna, a inkrementalna se sigurnosna kopija radi svakodnevno.

Aktivacijom usluge elektroničkom poštom svakodnevno se dobivaju obavijesti o statusu izvršenih pohrana (Backup Jobs). Ta je opcija uključena po samoj instalaciji. Ako korisnik želi isključiti navedenu opciju ili želi obavijesti primati na drugu adresu elektroničke pošte, različitu od one koju je naveo pri instalaciji paketa, potrebno je kontaktirati CARNET slanjem e-poruke na adresu sysbackup@carnet.hr.

Preduvjeti, ograničenja i sigurnost:

  • 0 Mbps ili brža veza prema CARNET-u
  • veličina podataka koji se mogu pohraniti na sys.backup uslugu ograničena je na 200 GB
  • visokoškolske ustanove – punopravne članice CARNET-a
  • na poslužitelju na kojemu se radi sigurnosna kopija treba biti instaliran neki od podržanih operativnih sustava
  • moguće je raditi sigurnosnu kopiju na više poslužitelja po ustanovi
  • podaci se prije slanja na servis za CARNET-ovu sigurnosnu kopiju kriptiraju. Nakon instalacije potrebnih paketa ključevi za kriptiranje nalaze se u direktoriju /etc/bacula, odnosno %SystemDrive%\Program Files\bacula za Windows Server grupu OS-ova.
  • podešeni CARNET Debian repozitorij u /etc/apt/sources.list datoteci.

Korisnici

učenici
studenti
roditelji
CARNET sistem inženjeri
e-Građani
škole
ministarstva
nastavnici
profesori
znanstvenici
ostali AAI@EduHr korisnici
javnost
fakulteti i visoka učilišta
druge javne institucije

Kako postati korisnik

Potrebno je ispuniti opisane preduvjete i pokrenuti proceduru opisanu na stranici sys.backup – pokretanje usluge. 

Kontakt

sys.backup

Telefon: +385 1 6661 555
E-adresa: sysbackup@carnet.hr