prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a

+Otvori sve -Zatvori sve

Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a

EU Erasmus logo Projekt “Jačanje kapaciteta za razvoj i reviziju CARNET-ovih usluga vezanih uz primjenu IKT-a u obrazovanju“ započeo je u lipnju 2016. godine i trajao je do kraja svibnja 2018. godine. Projekt se odvijao u okviru Erasmus+ programa, ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

Erasmus+ je program EU-a u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta za razdoblje 2014. – 2020., čija je svrha podržati napore država sudionica u programu da učinkovito iskoriste mogućnosti europskog ljudskog i socijalnog kapitala, pritom potvrđujući načelo cjeloživotnog učenja povezivanjem potpore formalnom, neformalnom i informalnom učenju u područjima obrazovanja, osposobljavanja mladih i sporta.

O projektu

Cilj projekta bilo je osnaživanje kapaciteta djelatnika CARNET-a koji su kroz projekt gradili svoje kompetencije temeljem obrade mnogih tema vezanih uz poboljšanje procesa učenja i poučavanja uz pomoć IKT-a, te razmjenjivali svoja dosadašnja iskustva kroz pohađanje treninga iz područja kompetencija savjetovanja i razvoja timova i grupa. Posjete partnerskim organizacijama provodile su se s ciljem upoznavanja načina razvoja, evaluacije, osiguravanja kvalitete i revizije usluga za edukaciju i podršku korisnicima u primjeni IKT-a kao i načina osiguravanja tehničke podrške sustava za učenje na daljinu.

Projekt se sastojao od tri faze: pripreme, realizacije mobilnosti te razmjene znanja i diseminacije informacija.

Suradne ustanove na projektu, koje su organizatori planiranih strukturiranih tečajeva, bile su tvrtka In Dialogue Netherlands, koja se bavi komunikacijskim i organizacijskim aspektima razvoja pojedinaca, timova, organizacija ali i same zajednice, te Teachers Trainning Center of Almada, ustanova koja se bavi obrazovanjem odraslih i edukacijama namjenjenim nastavnicima osnovnih i srednjih škola, ravnateljima. Osim strukturiranih tečajeva, u sklopu projekta realizirane su i posjete ustanovama radi razmjene iskustva i stjecanja novih znanja vezanih uz unaprijeđenje sustava za učenje na daljinu (Glasgow Clyde College i Oxford Brooks University).

Mobilnosti

U okviru projekta provedene su aktivnosti koje su uključivale sudjelovanje na dva strukturirana tečaja i dva stručna posjeta organizacijama relevantnim za projektne aktivnosti.

Strukturirani tečajevi bili su:

1. Consulting and development of teams and groups
2. ICT and free Web Tools in Education: Another way to Teach and to Learn

Posjete stručnim organizacijama:

1. Glasgow Clyde Collage
2. Oxford Brookes University

Sufinanciranje