prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

ICT Edu

+Otvori sve -Zatvori sve

O projektu

Prepoznajući potrebe korisnika iz sustava školstva vezane uz informiranje i edukaciju o kvalitetnoj i svrsishodnoj primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u svom radu, CARNET je 2009. godine pokrenuo projekt pod nazivom Informacijsko-komunikacijska tehnologija u obrazovanju – ICT Edu. Projekt se odvijao u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Cilj projekta je bio razvijati digitalnu kompetenciju nastavnog osoblja u školama kako bi doprinijeli ostvarivanju suvremene nastave uz primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT). ICT Edu je modularno stručno usavršavanje nastavnika, stručnih suradnika i školskih ravnatelja vezano uz primjenu IKT u radu, a prioriteti su usavršavanje uz što je moguće veću primjerenost (prema predznanju i vremenu trajanja), svrhovitost i dostupnost kroz praktične radionice u informatičkim kabinetima.

Projektom ICT Edu su uvedene dvije velike novine u sustav edukacije nastavnika, a to su ujednačena edukacija svih odgojno-obrazovnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama, kao i izvođenje edukacije u svim školama. Naime, po prvi puta su svi nastavnici imali  mogućnost dobiti edukaciju bez potrebe putovanja u regionalna ili državna središta što školama i samim nastavnicima omogućava neometano provođenje nastave i izostajanje putnih troškova sudionika edukacije. Ovaj model prihvaćen je kao izvrstan oblik daljnje edukacije nastavnika i od samih nastavnika i od njihovih ravnatelja.

Kako bi školama bilo što prihvatljivije, omogućeno je sudjelovanje u projektu prema svojim potrebama i mogućnostima. Svaka pojedina škola je imala mogućnost izbora sadržaja (kroz module) i dinamiku provođenja radionica.

Edukativni sadržaji

Modul 1

Sigurnost na internetu:

Modul 2

Digitalni obrazovni sadržaji:

Modul 3 (I.dio) 

Što je digitalna kompetencija? Internet kao izvor informacija.

Kako prepoznati relevantnu informaciju na internetu i izbjeći lutanje?

Digitalni nastavni materijali

Izrada digitalnih multimedijalnih nastavnih materijala

Multimedijalne prezentacije:

Modul 3 (II.dio)

Plakati i stripovi

Kvizovi za online provjeru znanja

Objava radova

Modul 4

Izrada animiranog videa – Moovly

Video tutorijali:

 1. Uvod
 2. Registracija/prijava
 3. Radno sučelje
 4. Editor
 5. Izrada animiranog videa
 6. Upravljanje videom

Modul 5

Suradničko učenje i Edmodo

Video tutorijali:

 1. Upoznavanje
 2. Postovi
 3. Rad s grupama
 4. Badges
 5. Biblioteka
 6. Napredne opcije

Modul 6

Obrnuta učionica i Google disk