prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET Meduza

+Otvori sve -Zatvori sve

CARNET Meduza usluga je za distribuciju višemedijskih sadržaja namijenjenih obrazovnim i akademskim ustanovama te pojedinačnim korisnicima ustanova članica CARNET-a. 

CARNET Meduza

Kvalitetno uvođenje primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u radu i svakodnevnome životu ljudi podrazumijeva korištenje IKT-a na svim razinama obrazovanja. Međutim, zbog realnih financijskih i vremenskih ograničenja, odlazak nastavnika na edukaciju u druga mjesta često nije izvediv ili zahtijeva prekide u redovitoj nastavi. Implementacijom platforme za distribuciju višemedijskoga sadržaja edukacija je omogućena na daljinu, uz jednak pristup svim korisnicima na radnome mjestu ili iz vlastita doma, u bilo koje doba dana.

Usluga Meduza naziv je dobila prema grčkoj riječi medomai (μεδομαι) = ʻplaniratiʼ, ʻdosjetiti seʼ, ʻpronaćiʼ, čime je obuhvaćena svrha usluge: planirati, dosjetiti se, pronaći način kako prevladati barijere koje se pojavljuju u distribuciji informacija.

CARNET Meduza na raspolaganju je korisnicima kao izvor znanja, informacija i obrazovnoga sadržaja. Korištenje Meduze potpuno je besplatno i dostupno iz cijeloga svijeta.

No, kako bi korisnici mogli pregledavati zaštićene videozapise u sustavu (primjerice sadržaje portala Baltazar), potrebno je posjedovanje korisničkoga računa u sustavu AAI@EduHr. Sustav je razvijen s ciljem pristupačnosti korisnicima, minimalističkoga je dizajna i s jednostavnim, intuitivnim ikonama.

Korisnici

učenici
studenti
roditelji
CARNET sistem inženjeri
e-Građani
škole
ministarstva
nastavnici
profesori
znanstvenici
ostali AAI@EduHr korisnici
javnost
fakulteti i visoka učilišta
druge javne institucije

Kako postati korisnik

Korištenje Meduze potpuno je besplatno i dostupno u cijelome svijetu. Za pregled zaštićenih videozapisa u sustavu, primjerice sadržaje portala Baltazar, potrebno je imati elektronički identitet u sustavu AAI@EduHr.

Pitanja i odgovori

Odgovori na često postavljena pitanja nalaze se na mrežnoj stranici Meduze.

Kontakt

IPTV

Telefon: +385 1 6661 696
E-adresa: iptv@carnet.hr