preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 11. 6. 2012. u 14:19 sati |

Okrugli stol

Okrugli stol „Institucionalne politike obrazovnih ustanova u Hrvatskoj o korištenju društvenih medija u obrazovanju“

Vrijeme: 31. svibnja 2012. 13:00 - 15:00h

Mjesto: CARNetove prostorije u Sveučilišnom računskom centru, J. Marohnića 5, Zagreb

Twitter: #DMpanel 

 

Uvodničari: 
 

Vinko Filipović, prof., ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje

Danijel Artenjak, mag. oec., Social Media Manager, iStudio, Zagreb
 
Fredi Glavan, prof., ravnatelj Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov, Opatija
 
mr.sc. Nataša Ljubić Klemše, učiteljica savjetnica, I. osnovna škola Bjelovar
 
dr.sc. Ivica Botički, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb
 
Martina Zelenka, Agencija za zaštitu osobnih podataka
 
Moderator:
 
Lidija Kralj, prof., voditeljica projekta "Sigurniji internet za djecu i mlade"
 
 

Iako su društveni mediji sveprisutni u svim aspektima funkcioniranja modernog društva, hrvatske obrazovne ustanove još uvijek najčešće nemaju službeni institucionalni stav o njihovom korištenju u nastavi. 

Unatoč tome, društveni se mediji koriste u obrazovnom konktestu na ustanovama od osnovnog do visokoškolskog obrazovanja, a nastavnici koji se odluče na takve metode i alate, njihovo korištenje reguliraju uglavnom od slučaja do slučaja. 

S ciljem da podigne svijest o potrebi sustavnog promišljanja i reguliranja korištenja društvenih medija u obrazovnom kontekstu, CARNet je 31. svibnja 2012. organizirao okrugli stol pod naslovom „Institucionalne politike obrazovnih ustanova u Hrvatskoj o korištenju društvenih medija u obrazovanju“. Kroz raspravu se nastojalo potaknuti razvoj preporuka za korištenje društvenih medija u nastavi na način koji će biti inovativan i poticajan za učenike, ali će ih i zaštititi od mogućih štetnih posljedica korištenja takvih medija.  

U raspravu su bili uključeni važni dionici ovog procesa – od nadležnih institucija, obrazovnih ustanova svih razina i tvrtki koje se društvenim medijima bave u poslovnom okruženju, do roditelja, učenika i nastavnika.

 

Okrugli stol o društvenim medijima u obrazovanju, 31.05.2012. - I. dio

 

Okrugli stol o društvenim medijima u obrazovanju, 31.05.2012. - II. dio


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju