preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 15. 6. 2016. u 15:13 sati |

Mjerenje opsega Zemlje Eratostenovim eksperimentom - jednostavno i suvremeno!

Kome je webinar namijenjen?

Webinar je namijenjen nastavnicima fizike, geografije i matematike u osnovnim i srednjim školama te svima onima koji su zainteresirani za provođenje Eratostenovog eksperimenta.

Sadržaj webinara

Tema ovog webinara je suvremena, praktična i istraživačka nastava za koju je dovoljan običan štap i metar za mjerenje. To je sve što treba za provođenje Eratostenovog eksperimenta kojim se mjeri opseg Zemlje. Zvuči nemoguće? Da nije nemoguće, uvjerili su se sudionici eksperimenta, a kao uvod u eksperiment, CARNet je organizirao webinar u kojem je polaznike upoznao s koracima za sudjelovanje te jednostavnim e-alatima za njegovu provedbu. Ovaj eksperiment može se provesti i uz tzv. ISE scenarije učenja odnosno svojevrsne pripreme za nastavni sat koji su ujedno i nastavni materijl, a predstavljeni su na webinaru. Sudionici su se upoznati i s natjecanjima koja prate provođenje eksperimenta, a koja ce najsretnije i najkreativnije odvesti na stručno usavršavanje na ISE ljetnoj školi u Grčkoj.

Ciljevi webinara

Cilj webinara je upoznati polaznike s provođenjem Eratostenovog eksperimenta sa i bez korištenja ISE scenarija učenja.

Potrebna predznanja

Osnovno poznavanje rada na računalu te korištenje Internet preglednika.

Impresum

Maja Quien, CARNet, ožujak 2016.

Webinar se odvijao u sklopu Inspiring Science Education projekta. 

Inspiring Science Education (ISE) projekt sufinancira Europska Unija iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Snimka

Snimka je dostupna na poveznici.

 


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju