preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 11. 3. 2016. u 10:54 sati |

Creative Commons licence kao alat za korištenje i objavu otvorenih obrazovnih sadržaja

Kome je webinar  namijenjen?

Webinar je namijenjen učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim školama kao i znanstveno-nastavnom osoblju visokoškolskih ustanova koji žele koristiti digitalne nastavne materijale s Interneta ili žele objaviti svoje digitalne nastavne materijale na Internetu u obliku otvorenih obrazovnih sadržaja.

Sadržaj webinara

Webinar će se baviti temom autorskog prava u kontekstu korištenja i objave digitalnih nastavnih materijala na Internetu u obliku otvorenih obrazovnih sadržaja. Nakon definiranja pojma otvorenih obrazovnih sadržaja, bit će prezentirana Creative Commons inicijativa. Sudionici će se upoznati s Creative Commons licencama i alatom za pretraživanje autorskih djela objavljenih pod Creative Commons licencama. Također mogu naučiti kako ispravno koristiti rad objavljen pod Creative Commons licencom te kako izabrati i upotrijebiti Creative Commons licence za objavu vlastitog autorskog rada na Internetu.

Ciljevi webinara

  • Upoznati sudionike s pojmom otvorenih obrazovnih sadržaja 
  • Upoznati sudionike s Creative Commons inicijativom
  • Prikazati i objasniti značenje Creative Commons licenci
  • Objasniti kako ispravno koristiti rad objavljen pod Creative Commons licencom
  • Objasniti kako izabrati i upotrijebiti Creative Commons licence za vlastiti autorski rad.

Potrebna predznanja

Za primjenu znanja stečenih na webinaru sudionicima su neophodne vještine pretraživanja Interneta, preuzimanja datoteka s Interneta, objave datoteka na Internet, a poželjno i kreiranja digitalnih nastavnih materijala.

Impresum

Gordana Jugo, Voditeljica Službe za obrazovne tehnologije, CARNet, svibanj 2014.
Webinar je održan u skolpu ODS projekta, koji se financira sredstvima Europske Unije CIP ICT PSP.

Snimka webinara


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju