preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 16. 9. 2016. u 11:09 sati |

Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije i usluga Libar: kako osvojiti natjecanje Pravi kaLibar za znanje?

Kome je webinar namijenjen?

Webinar je namijenjen svim nastavnicima u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj, ali i svima koji su zainteresirani za teme webinara. Uz to, webinar je posebno namijenjen nastavnicima koji su zainteresirani za izradu digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar i sudjelovanje u natjecanju "Pravi kaLibar za znanje".

Sadržaj

Na samom će se početku webinara kratko predstaviti natjecanje "Pravi kaLibar za znanje" u okviru kojeg se pozivaju nastavnici na uključivanje u izradu digitalnih nastavnih materijala u CARNetovom alatu Libar na temu „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“.

Nakon predstavljanja natjecanja sudionici će biti upoznati s osnovnim karakteristikama i funkcionalnostima CARNetovog alata Libar koji omogućava jednostavnu izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi.

Kako je tema ovogodišnjeg natjecanja „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“, a cilj digitalnih nastavnih materijala koje će izrađivati nastavnici je poticanje razvoja kompetencija učenika iz pojedinog nastavnog predmeta kojeg nastavnici izaberu i digitalnih kompetencija učenika, polaznici će imati priliku saznati što sve obuhvaća tema „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“.

Na samom kraju, sudionicima će ukratko biti predstavljena važnost opisa digitalnih nastavnih materijala metapodacima.

Pozivamo sve zainteresirane nastavnike da se uključe u natjecanje. Prijave traju do 23. rujna 2016. godine, a sve detalje o natjecanju, pravila sudjelovanja i kriterijie ocjenjivanja moguće je saznati na službenim stranicama natjecanja www.skole.hr/natjecanje-libar/.

Ciljevi

  • Prezentiranje natjecanja Pravi kaLibar za znanje i potrebnih koraka za prijavu
  • Upoznati se s CARNetovim alatom Libar
  • Saznati što zapravo obuhvaća međupredmetna tema „Uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije“
  • Ukazati na važnost metapodataka

Potrebna predznanja

Osnovno poznavanje rada na računalu i korištenje Internet preglednika.

Impresum

CARNet: Jasna Tingle, Nikola Mišić, Jasna Jović i Ljerka Čulina

Snimka

Snimka webinara je dostupna na poveznici.

Webinar i natjecanje se održavaju u sklopu CARNetove korisničke konferencije koja je dio projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)" koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Europskog socijalnog fonda (ESF) ".


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju