preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 15. 6. 2016. u 15:38 sati |

Online savjetovanje o primjeni istraživačke nastave

Kome je webinar  namijenjen?

Namijenjen je prvenstveno polaznicima naprednog dijela tečaja ISE MOOC-a, ali i svim ostalim zainteresiranim nastavnicima koji žele poslušati savjete o primjeni istraživačke nastave kroz prezentaciju, a kasnije i moguće aktivno uključivanje postavljanjem pitanja autorici.

Sadržaj webinara

Na webinaru je, u prvom dijelu,  bilo riječ o konceptualnom okviru primjene istraživačke nastave te o tome kako kroz istraživačku nastavu razvijati znatiželju, radoznalost, interes i kreativnost kod učenika. Opisano je i kakvu ulogu ima učitelj kod provođenja istraživačke nastave te je objašnjeno zašto je potrebno razvijati sposobnost aktivnog slušanja, postavljanja različitih oblika i vrsta pitanja (navedeno i koje su to) te prepuštanje vodstva učenicima za stvaranjem novih spoznaja.

U drugom savjetodavnom dijelu webinara, koji je trajao 30 min, pozivani su svi sudionici da postavljaju pitanja vezana uz konceptualiziranje nastavnog sata sukladno istraživačkoj nastavi. Posebno su pozivani polaznici naprednog dijela tečaja ISE MOOC da postavljaju pitanja kako bi uspješno izradili ISE scenarij učenja.

Ciljevi webinara

Cilj webinara je upoznati nastavnike s primjenom istraživačkog učenja i nastavi odgovarajući na konkretna pitanja i nedoumice sudionika.

Potrebna predznanja

Osnovna znanja upotrebe računala i Interneta te korištenje web kolaboracijskog alata Connect.

Impresum

Za CARNet, Marija Pavkov, prosinac 2015.

Autorica Marija Pavkov doktorirala je prirodne (kemija) i društvene (obrazovanje) znanosti na Sveučilištu u Grazu gdje je radila kao sveučilišni asistent te održavala nastavu i vodila znanstvena istraživanja. Trenutno se bavi područjem obrazovanja u sirem europskom kontekstu, kao i proučavanjem inovativnih pristupa učenju i poučavanju.

Webinar se odvija u sklopu Inspiring Science Education i Scientix projekata. 

Inspiring Science Education (ISE) projekt sufinancira Europska Unija iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Snimka

.

Webinar se odvijao u sklopu Inspiring Science Education projekta. 

Inspiring Science Education (ISE) projekt sufinancira Europska Unija iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija kao dio Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju