preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 20. 6. 2016. u 13:44 sati |

Javna rasprava: Prijedlog kriterija za izradu kvalitetnih digitalnih obrazovnih sadržaja

Kome je webinar  namijenjen?

Javna rasprava u obliku webinara je namijenjena nastavnicima, autorima digitalnih sadržaja, nakladnicima te svima ostalima koji su zainteresirani za razvoj i upotrebu digitalnih obrazovnih sadržaja koji će omogućiti učenje i poučavanje u skladu s mogućnostima 21. stoljeća.

Sadržaj webinara

U sklopu pilot projekta e-Škole radna skupina, imenovana od strane ravnatelja CARNeta, izradila je prijedlog kriterija izrade kvalitetnog digitalnog obrazovnog sadržaja.

Proces izrade prijedloga kriterija započeo osvješćivanjem zajednice o potrebi uspostave kriterija kojim bi se vrednovali i međusobno uspoređivali digitalno obrazovni sadržaji te su, kroz dva TeachMeeta u travnju 2015. godine, zajednica upoznata s problemima i planovima, a putem priređene ankete i pozvana da iskaže svoje mišljenje o istome. Prikupljeni podaci i reakcije zajednice, zajedno sa iskustvima ostalih država, uobličeni su kroz rad radne skupine u prijedlog kriterija.

Voditeljica radne skupine, gospođa Sonja Lušić Radošević, prezentirala je zaključke rada radne skupine i same kriterije. U želji da sam prijedlog bude odraz šire rasprave, pozvani su i sudionici da se, tijekom webinara, aktivno uključe u oblikovanje završnog prijedloga dokumenta sa svojim komentarima i prijedlozima.

Ciljevi webinara

Cilj webinara je upoznati sudionike s prijedlozima kriterija za izradu kvalitetnog digitalnog obrazovnog sadržaja te dobiti povratnu informaciju pozivajući sve zainteresirane da se aktivno uključe u ovlikovanje završnog prijedloga dokumenta svojim komentarima i prijedlozima.

Potrebna predznanja

Osnovna znanja upotrebe računala i Interneta te korištenje web kolaboracijskog alata Connect.

Pristup webinaru

Webinar se mogao pratiti putem Connect komunikacijskog i kolaboracijskog alata na adresi http://connect.carnet.hr/webinar/ biranjem opcije "Gost" za ulazak u virtualnu sobu.

Impresum

Za CARNet, Sonja Lušić Radošević, prosinac 2015.

Sonja Lušić Radošević, profesor je matematike i informatike u IX. gimnaziji u Zagrebu, voditeljica je radne skupine za izradu prijedloga kriterija za digitalni obrazovni sadržaj.

Snimka

 

Projekt e-Škole sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju