preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 11. 3. 2016. u 10:39 sati |

Testovi online

Kome je webinar  namijenjen? 

Nastavnicima osnovnih i srednjih škola i visokoškolskih ustanova koji u svojoj nastavi namjeravaju koristiti web 2.0 tehnologiju za sumativno i formativno vrednovanje učenika. 
 

Sadržaj webinara 

Na webinaru će biti predstavljeni besplatni web 2.0 alati za izradu interaktivnih kvizova znanja i slagalica koji se mogu koristiti za formativno i sumativno vrednovanje znanja učenika.  Istaknut će se njihove prednosti i nedostaci kako za nastavnike tako i za učenike, kako bi nastavnici mogli odabrati one koje smatraju najpraktičnijima i najboljima za njihov obrazovni kontekst. Bit će predstavljeni načini za  izradu kvalitetnih distraktora u zadacima s višestrukim odogovorima. Polazeći od premise da učenici uče brže, lakše i temeljitije onda kad sami poučavaju svoje vršnjake, na webinaru će biti riječi o interaktivnim kvizovima koje izrađuju učenici kako bi vrednovali svoje  znanje i znanje svojih vršnjaka.  
 

Ciljevi webinara

Cilj ovog webinara je upoznati nastavnike s jednostavnim i besplatnim web 2.0 alatima za izradu interaktivnih kvizova znanja i slagalica kojima će vrednovati napredak svojih učenika.  Nakon pohađanja webinara  polaznici će moći izraditi kvizove znanja pomoću različitih web 2.0 alata, kreirati distraktore za pitanja s višestrukim odgovorom i upoznati alate koje učenici mogu koristiti u svrhu vršnjačkog ocjenjivanja i samovrednovanja.
 

Potrebna predznanja

Osnovna znanja upotrebe računala i Interneta te obrada teksta.

Impresum

Za CARNet u skolpu ODS projekta, koji se financira sredstvima Europske Unije CIP ICT PSP, Arjana Blažić, IX. gimnazija, Zagreb, 2014.

Snimka


 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju