prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

100.000 korisnika CARNetovog sustava Loomen

14. ožujka 2016.

U srijedu, 9. ožujka 2016. godine na Sveučilištu u Osijeku dodijeljena je plaketa 100.000 korisniku CARNetovog sustava za održavanje nastave na daljinu – Loomen. Titulu 100.000 korisnika ponijela je studentica Odjela za kulturologiju, Jelena Vuković te joj je tim povodom dodijeljena CARNetova plaketa. 

Dodjeli su prisustvovali pročelnica Odjela za kulturologiju, doc. dr. sc. Ivana Žužul te doc. dr. sc. Željko Pavić, zamjenik pročelnice. Plaketu su uručili djelatnici Odjela za podršku obrazovanju CARNetovog čvorišta u Osijeku koji su ujedno iskoristili priliku za povratnu informaciju o kvaliteti sustava, načinima za poboljšanje usluge te mogućnostima postavljanja dodatnih tečajeva na sustav Loomen.

Sustav Loomen baziran je na otvorenom programskom alatu za izradu elektroničkih obrazovnih sadržaja te održavanje nastave na daljinu – Moodle, a u CARNetu se koristi od 2008. godine kada je zamijenio komercijalni alat. Od samog početka korisnici su dobro prihvatili sustav a njegov značajan rast u broju korisnika i tečajeva vidljiv je posljednjih nekoliko godina. Struktura korisnika u nešto većem postotku otpada na osnovne i srednje škole dok je nešto manji broj korisnika iz sustava visokog obrazovanja.

Nastavnom osoblju iz sustava AAI@Edu.hr na raspolaganju je usluga otvaranja praznih tečajeva, korištenje gotovih sadržaja koji se mogu implementirati u nastavi, edukacija te korisnička podrška. Dio sadržaja koji se nalazi u Otvorenim tečajevima na raspolaganju je svim zainteresiranim korisnicima, kao i masovni otvoreni online tečaj Moodle MOOC koji se organizira dva puta godišnje.

Više o sustavu Loomen pročitajte ovdje.