prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Preporučujemo

NATO vježba “Cyber Coalition 2016”

2. prosinca 2016.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i njezin Odjel za Nacionalni CERT aktivno su sudjelovali u najvećoj i najsloženijoj godišnjoj NATO vježbi zaštite računalnih sustava pod nazivom "Cyber Coalition 2016". 

U vježbi koja je trajala od 28. studenoga do 2. prosinca 2016. godine sudjelovalo je 27 NATO članica, brojne NATO partnerske zemlje te NATO i EU tijela. I ove su godine hrvatski partneri iz industrije i akademske zajednice sudjelovali u provedbi vježbe. Kako bi se savladali složeni tehnički izazovi koji se pojavljuju pri rješavanju računalnih incidenata naglasak je stavljen na međusobnu komunikaciju i suradnju. Vježbom se rukovodilo iz NATO-vog centra izvrsnosti – Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence (CCD COE) koji se nalazi u Tallinnu u Estoniji.