prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Brifing za predstavnike medija o pilot projektu e-Škole

31. ožujka 2016.

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet organizirala je u utorak, 8. ožujka 2016. godine, predstavljanje planova, aktivnosti i rezultata rada na pilot projektu «e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)» za predstavnike nacionalnih medija s ciljem približavanja rada CARNeta i partnera na ovom važnom nacionalnom projektu medijima i široj javnosti.

Brifingu u formi doručka s novinarima prisustvovali su predstavnici desetak nacionalnih redakcija kojima su ravnatelj CARNeta g. Zvonimir Stanić i zamjenica ravnatelja gđa. Andrijana Prskalo Maček, koja je ujedno i voditeljica projekta, predstavili dosadašnje aktivnosti CARNeta i partnera u planiranju i realizaciji ovog pilot projekta.

Posebno je naglašeno da pilot projekt e-Škole nije projekt informatizacije škola i školstva u RH već da je cilj projekta stvaranje digitalno zrelih škola. Digitalno zrele škole su škole na visokom stupnju integriranosti IKT-a (informacijskih i komunikacijskih tehnologija) kako u život i rad škole, tako i u cijeli sustav koji te škole podržava. U digitalno zrelim školama usustavljen je pristup korištenju IKT-a u upravljanju školom i u nastavnim procesima. Takve škole djeluju u podržavajućem okružju, s adekvatnim sredstvima, koja ne uključuju samo financijska sredstva već i adekvatno opremljene učionice, kabinete, nastavnike i učenike IKT opremom.

Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje. Svrha pilot projekta e-Škole je uspostaviti sustav razvoja digitalno zrelih škola kroz pilotiranje i evaluaciju primjene IKT-a u obrazovnim i poslovnim procesima u 10% škola u Republici Hrvatskoj.

Na prezentaciji su sudjelovali i predstavnici Projektnog tima pilot projekta koji su dodatno odgovara na brojne upite prisutnih predstavnika medija.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.