prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Preporučujemo

CARNET webinar: Zaštita virtualnog identiteta

12. studenoga 2021.

U utorak, 16. studenoga 2021. godine, s početkom u 13 sati, u jednom webinaru donosimo čak dvije zanimljive teme koje vam mogu pomoći odgovoriti na neka od pitanja koja vas zanimaju, a tiču se sigurnosti u online svijetu.

O pristojnosti, kulturnom ophođenju i pravilima ponašanja uče nas od malih nogu, no koliko i na koji način primjenjujemo naučeno prilikom korištenja interneta? Pravila ponašanja na internetu aktualizirala su se pojavom pandemije i prelaska velikog dijela svakodnevnih aktivnosti u kibernetički prostor. U prvom dijelu webinara ćemo proći osnovna pravila ponašanja i kako ih postaviti u svrhu prihvatljive i sigurne komunikacije s ciljem kvalitetnog provođenja nastave i olakšavanjem online nastavnog procesa.

U drugom dijelu webinara pokrenut ćemo proces promišljanja o vašem digitalnom tragu. Jer, lako je izbrisati gumicom grešku u bilježnici ili stisnuti Delete na tipkovnici ili jednostavno baciti nešto što više nije potrebno. Ali što se događa s fotografijom ili informacijom koja se više može izbrisati, uništiti ili zaboraviti? Koliko smo svjesni tragova koje ostavljamo na internetu, čemu oni služe i kako ih iskoristiti za oblikovanje pozitivne slike o sebi? Pokažite svojim učenicima kako digitalni trag može biti saveznik u njihovom odgojno-obrazovnom putu.

Pozivamo vas da za još više korisnih savjeta posjetite i mrežne stranice Nacionalnog CERT-a i dodatno saznate kako se zaštiti i surfati sigurnije.

Ako ste propustili webinar, snimku možete naknadno pogledati ovdje ili na portalu CARNET Meduza.

 

Pozivamo Vas da posjetite i CARNET-ovu mrežnu stranicu Nastava na daljinu na kojoj smo arhivirali dosadašnje webinare i dodatne sadržaje iz nove serije CARNET-ovih webinara za učitelje i nastavnike.