prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Nacionalni CERT predstavio rezultate projekta GrowCERT

19. lipnja 2019.

Nacionalni CERT je u utorak, 18. lipnja, održao završno događanje i predstavio rezultate projekta “GrowCERT – Jačanje kapaciteta Nacionalnog CERT-a i poboljšanje suradnje na nacionalnoj i europskoj razini”, koji je sufinanciran sredstvima Europske komisije putem Instrumenta za povezivanje Europe (CEF – Connecting Europe Facility).

Prisutnima su se tom prilikom obratili Tomislav Štivojević, pomoćnik ravnatelja CARNET-a za Nacionalni CERT, Marko Stanec, voditelj Službe za sigurnost usluga i infrastrukture, Filip Harapin iz Odjela mrežne infrastrukture i Marina Dimić Vugec iz Službe za obradu incidenata.

Predstavljene su aktivnosti provedene u sklopu projekta, kao što su razvijanje platforme Pixi za prikupljanje, analizu i razmjenu podataka o računalno-sigurnosnim prijetnjama i incidentima. Također, projektom GrowCERT je omogućena nabava novih uređaja, kojima je podignuta opća razina sigurnosti CARNET usluga i servisa s posebnim naglaskom na obranu od DDoS-a te razvijanje alata (DNSBL – Domain Name Server Blacklist, Web Defacement Detection alata te CVE Search alata). Uz to, prezentirani su i rezultati nacionalne kampanje podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti “Veliki hrvatski naivci”.

Predstavljanje rezultata projekta GrowCERT zaključeno je najavom novih projekata, rada na daljnjoj uspješnoj suradnji s drugim institucijama te promišljanjem o izazovima kibernetičke sigurnosti u budućnosti.