Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Objava konačnih ljestvica poretka za upis u srednje škole

12. srpnja 2019.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

U subotu, 13. srpnja u 12:00 sati bit će obavljena konačna ljestvica poretka za ljetni upisni rok u srednje škole. Kandidati će ostvariti pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova. Pored obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu “Pravo upisa” prikazivat će se riječ “DA”.

Nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će od 12:00 sati moći ispisati i upisnicu (na kartici “Moj odabir”). Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na upisnici. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati upisnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti dostaviti potpisanu upisnicu, potpisanu upisnicu može dostaviti opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).  Upisnicu je, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, potrebno donijeti u srednju školu u kojoj je učenik ostvario pravo upisa do 19. srpnja, a srednja škola zaprimljene dokumente treba označiti u sustavu.

Napominjemo kako srednje škole same određuju točne datume i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar predviđenog razdoblja (15. – 19. srpnja) i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole.

Detaljnije informacije o objavi konačnih ljestvica poretka i upute za upis u srednje škole nalaze se na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.