prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Objavljen preliminarni program CUC-a 2020

22. listopada 2020.

Objavljen je preliminarni program 22. CARNET-ove konferencije za korisnike CUC 2020, koja će se pod nazivom “Izazov prihvaćen!” održati od 4. do 6. studenoga 2020. godine u cijelosti u online formatu.

Konferencija ove godine donosi nekoliko zanimljivih pozvanih predavanja na temu umjetne inteligencije u obrazovanju. Konferenciju otvaramo pozvanim predavanjem dr. Waynea Holmesa, glavnog istraživača u inovacijskom programu za obrazovanje u britanskoj zakladi za inovacije Nesta.

Na CUC-u će dr. Holmes govoriti o tome treba li uvođenje umjetne inteligencije u obrazovanje podvrgnuti kritičkom nadzoru i trebaju li nastavnici započeti rane rasprave s tehnolozima i poduzetnicima umjetne inteligencije, a sve kako bi se osiguralo da uporaba umjetne inteligencije u učionicama bude istinski korisna i da uvijek započinje i završava učenjem.

Drugo pozvano predavanje dr. Markusa Schattena pod nazivom “Hoće li roboti ukrasti moj posao? Kratka povijest umjetne inteligencije i što iz nje možemo naučiti za budućnost”, pokazat će da je ovo što doživljavamo na području AI-ja zapravo treći val umjetne inteligencije koji je po mnogim aspektima vrlo sličan dvama prethodnima, koji su nažalost neslavno završili.

Hoće li se povijest ponoviti ili ćemo ovaj puta naučiti nešto? A što bismo trebali naučiti i koja nam znanja i vještine mogu pomoći u tome da mirno dočekamo novo doba koje je na pomolu? Takva i slična pitanja postavit će se i pokušati odgovoriti u okviru ovog predavanja.

Usto, na ovogodišnjem CUC-u održat će se i pozvano predavanje Ace Momčilovića na temu  “Nacionalni AI kapital – prvi rezultati globalnog istraživanja (Što trebate znati ako ste u edukacijskom sektoru?)”.

Koje su najveće razlike između zemalja i pojedinaca o kojima govorimo? Kako bi razvoj AI mogao utjecati na te razlike u budućnosti? Što je to nacionalni AI kapital kao koncept? Pridonose li škole generiranju nacionalnog AI kapitala? Odgovore na ova pitanja saznajte treći dan konferencije.

Na konferenciji će ukupno biti predstavljeno više od 70 interaktivnih izlaganja, 36 radionica, dvije panel diskusije, nekoliko prezentacija istraživanja i jedan okrugli stol. Više informacija pronađite u konferencijskom programu klikom na naziv rada i na mrežnim stranicama CARNET-ove konferencije za korisnike.