prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Preporučujemo

Pobjednici natjecanja “Look Up-Cloud Hunters 2024”

11. lipnja 2024.

Natjecanje “Look Up-Cloud Hunters 2024”, koje se ove godine provodilo treći put za redom u okviru prestižne “STEM Discovery Campaign” inicijative, uspješno je privedeno kraju. Ovo jedinstveno natjecanje privuklo je sudionike iz 11 škola i osam vrtića, većinom iz Hrvatske (ukupno 14), ali i iz Ukrajine, Armenije, Grčke i Cipra.

Učitelji razredne nastave i odgajatelji, zajedno sa svojim marljivim učenicima, proveli su brojne aktivnosti promatranja oblaka i atmosferskih prilika koristeći aplikaciju “GLOBE Observer”. Ova aplikacija omogućila im je detaljno praćenje i bilježenje vremenskih uvjeta, čime su dodatno proširili svoje znanje o meteorologiji.

Posebna pozornost posvećena je fotografiranju interesantnih oblaka, što je rezultiralo stvaranjem niza umjetničkih fotografija koje su istovremeno edukativne i estetski privlačne. Ove fotografije ne samo da su dokumentirale vremenske prilike, već su i potaknule kreativnost sudionika.

Rezultati natjecanja, zajedno s pričama o provedbi aktivnosti te virtualna Wakelet izložba koja prikazuje sve sudionike i njihove radove, objavljeni su na službenoj stranici natjecanja. Pozivamo sve zainteresirane da posjete stranicu i uživaju u izvanrednim radovima naših mladih istraživača i njihovih mentora.

Čestitamo svim sudionicima i pobjednicima na njihovom trudu i postignućima!