Proglašeni pobjednici CERT-ovog natjecanja – Hacknite

23. listopada 2020.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

CARNET-ov Nacionalni CERT i ove je godine u listopadu obilježio Europski mjesec kibernetičke sigurnosti kako bi podigao svijest hrvatskih građana o kibernetičkoj sigurnosti s naglaskom na mrežnu i informacijsku sigurnost te promociju sigurnijeg korištenja interneta za sve korisnike.

Ovogodišnji novitet bilo je online natjecanje pod nazivom „Hacknite“ za učenike 3. i 4. razreda srednjih škola koje se održalo 17. i 18. listopada 2020. godine.

Riječ je o natjecanju u obliku CTF-a (Capture the Flag) kojim se proširuje svijest o važnosti primjene sigurnosnih mjera te izbjegavanju i ispravljanju mogućih sigurnosnih propusta u programskom kôdu, postavkama ili nekoj drugoj komponenti računalnog sustava.

U dvodnevnom natjecanju sudionici su imali priliku na zabavan način i uz natjecateljsku atmosferu stjecati praktična znanja iz područja računalne sigurnosti.

Na prvom CTF natjecanju za srednjoškolske timove sudjelovao je 31 tim iz 16 gradova i 23 srednje škole, a prvo mjesto osvojio je tim ELPROS iz Elektrotehničke i prometne škole Osijek.

Drugo mjesto osvojio je tim Tehnikum iz Srednje škole Ilok, dok je treće mjesto pripalo timu n00b0v1 iz Elektrotehničke škole u Zagrebu.

Riješeni su svi ponuđeni zadaci, a čak 15 timova ostvarilo je više od 1000 bodova.

Čestitamo svim sudionicima i njihovim mentorima!

Više informacija možete pronaći na stranici Nacionalnog CERT-a. Cjelokupnu rang listu možete vidjeti ovdje.