Naslovnica Novosti Usluge i projekti

STEM School Label – Kako da moja škola postane STEM škola?

17. veljače 2021.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Mislite li da vaša škola ima jasno određen STEM plan i strategiju? Smatrate li svoju školu kompetentnom STEM školom?

Pozivamo vas da odgovore na ova pitanja potražite kroz sudjelovanje na projektu Europske mreže škola (European Schoolnet) pod nazivom STEM School Label, koji je pokrenut u sklopu Scientixa.

Škole sudjelovanjem u ovom projektu mogu dobiti značku koja prikazuje razinu njihove STEM strategije. Značku i personalizirani izvještaj škole dobivaju kroz tri jednostavna koraka:

  1. Registraciju škole na STEM School Label 
  2. Predaju dokaza školskih STEM aktivnosti (School Practice Evidence) i studija slučaja (Case studies)
  3. Ispunjavanjem samoevaluacijskog obrasca

 

Nakon što škola prođe ova tri koraka, dobiva povratnu informaciju o znački koju je uspjela ostvariti. Škole mogu biti bez oznake, što znači da trebaju doraditi plan svoje STEM strategije, i mogu dobiti značku kompetentne STEM škole ili značku stručne STEM škole.

Kako STEM School Label značka može doprinijeti vašoj školi provjerite na ovoj poveznici, gdje škole i nastavnici koji su sudjelovali na projektu iznose svoja iskustva i benefite projekta.

Ako vaša škola još nema razvijenu STEM strategiju ili bi ona mogla biti bolja, pa čak i ako je vaša škola izrazito STEM usmjerena, pozivamo vas da provjerite vašu STEM razinu i pritom osvojite značku kojom će vaša škola postati prepoznatljiva u mreži europskih škola i kroz koju će vam se otvoriti mnoge druge mogućnosti za suradnju sa školama iz cijele Europe!

Ako vas zanima više o projektu, CARNET će uskoro organizirati i webinar s dodatnim informacijama, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.