Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Udvostručen broj korisnika Loomena

20. studenoga 2019.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

Broj korisnika CARNET-ovog sustava Loomen je u manje od dvije godine narastao za gotovo 100 posto. Zahvaljujući brojnim aktivnostima na sustavu, tijekom redovne nastave i drugih edukacija te usavršavanja, broj registriranih korisnika je udvostručen i trenutno njih više od 300 000 koristi Loomen.

Ovom dinamikom Loomen je ujedno postao jedna od najvećih Moodle instalacija u ovom dijelu Europe te se nalazi među 25 najvećih Moodle sustava na svijetu.

CARNET Loomen cjelovita je online platforma za učenje na daljinu, koja omogućava pohađanje i otvaranje tečajeva, provjeru stečenih znanja, predaju i kontrolu zadaće, evidenciju prisutnosti i komunikacijsku platformu.

Uz navedeno nudi i brojne druge mogućnosti koje u nekim slučajevima mogu u potpunosti zamijeniti klasičnu učionicu, ali i pružiti mogućnosti koje pri konvencionalnim metodama poučavanja nismo u mogućnosti postići.

Loomen se temelji na najpopularnijem sustavu za online učenje (LMS, Learning Management System) Moodle. Nudi izuzetno bogat izbor alata, dodataka i modula za izradu elektroničkih obrazovnih sadržaja te održavanje nastave na daljinu.