Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Započela prijava obrazovnih programa za upis u srednje škole

26. lipnja 2019.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

U srijedu, 26. lipnja, u 12:00 sati započele su prijave obrazovnih programa u Nacionalnom informacijskom sustavu prijava i upisa u srednje škole.

Prve ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 22:00 sata, a nakon toga, ljestvice poretka obnavljat će se svakih sat vremena pa je posljedicu promjene podataka ili redoslijeda na listi prioriteta moguće vidjeti za najviše sat vremena.

Za učenike je važno pripremiti listu prioriteta tako da se na vrh liste postavi program obrazovanja koji najviše žele upisati, a zatim i ostale, željenim redoslijedom. Sukladno tome, svaki učenik će se optimalno rasporediti na program obrazovanja koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se prema ostvarenim bodovima nalazi unutar upisne kvote. Učenici mogu prijavljivati obrazovne programe do zaključavanja liste odabira 10. srpnja 2019., uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2019. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 13. srpnja 2019. godine.

Detaljne informacije o postupku prijave programa i pregled najvažnijih datuma nalaze se na mrežnoj stranici Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole.