preskoči na sadržaj
preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 21. 10. 2016. u 09:01 sati |

Samovrednovanje digitalne zrelosti škola

Aktivnosti u projektu e-Škole temelje se na Okviru digitalne zrelosti škola, te je predviđeno da se tijekom projekta sustavno razvija digitalna zrelost škola i da se prati njihov napredak. Za upravu svake škole i njen projektni tim važno je da i u školi postoji svijest o vlastitoj digitalnoj zrelosti. Stoga je u projektu omogućeno i samovrednovanje digitalne zrelosti koje se može obaviti putem online upitnika.

Samovrednovanjem će škola dobiti povratnu informaciju o trenutnom stanju svoje digitalne zrelosti i upute o mogućim koracima kojima bi se digitalna zrelost razvijala. U okviru pilot projekta svrha je samovrednovanja i utvrditi početno stanje digitalne zrelosti svih uključenih škola, kako bi se mogao pratiti njihov napredak i kako bi se planirali oblici podrške koji su školama najpotrebniji.

Samovrednovanje se obavlja putem online upitnika koji se sastoji od nekoliko grupa pitanja, a nazivi grupa pitanja predstavljaju područja digitalne zrelosti definiranih Okvirom digitalne zrelosti:

  • Vodstvo, planiranje i upravljanje
  • IKT u učenju i poučavanju
  • Razvoj digitalnih kompetencija
  • IKT kultura
  • IKT infrastruktura.

Škole su pozvane da samovrednovanje, odnosno odgovaranje na pitanja u upitniku, iskoriste u procesu izgradnje vlastitog projektnog tima i uspostavljanja suradnje između uprave škole i projektnog tima. Pitanja u upitniku koja su usmjerena na planiranje rada škole pomoći će i upravi i projektnom timu da sagleda kako se projektne aktivnosti mogu najbolje integrirati u redovni život i rad u školi. Pitanjima usmjerenima na digitalne kompetencije nastavnika i učenika cilj je osvještavanje potreba za znanjima, vještinama, dodatnim usavršavanjima i novim načinima rada s učenicima. Odgovori na pitanja vezana uz infrastrukturu pomoći će utvrditi moguće pravce razvoja u području IKT.

U ovoj fazi projekta na samovrednovanje su pozvane samo škole uključene u pilot projekt, a predviđeno je da kasnije to bude omogućeno svim školama.

Upitnik za samovrednovanje digitalne zrelosti škola

 

 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.
 

Europska unija

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Europski strukturni i investicijski fondoviEuropski socijalni fond (ESF)OP Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

 

 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju