preskoči na sadržaj
.
| Zadnja izmjena 4. 1. 2017. u 12:51 sati |

Primjeri videokonferencija

Regulacija glikemije uz obroke

Internet video simpozij "Regulacija glikemije uz obroke" održan je 9. ožujka 2000. u četiri sveučilišna grada: Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Sudjelovalo je preko 1500 liječnika, a predavanja su održala četiri uvažena hrvatska dijabetologa. Ovaj simpozij prvi je događaj ovakva sadržaja u kojemu su hrvatski liječnici mogli istovremeno, videokonferencijom putem ATM jezgre CARNet mreže, aktivno sudjelovati u sva četiri spomenuta grada.

Telemedicina u elektrostimulaciji srca

10. lipnja 1999. održana je prezentacija projekta "Telemedicina u elektrostimulaciji srca" koji je vođen u suradnji KBC Rebro i CARNeta. Na prezentaciji je pokazano podešavanje na daljinu putem Interneta elektrostimulatora srca (pacemakera) ugrađenog na pacijentu. Takvo podešavanje se mora obavljati redovito pacijentima koji imaju ugrađen elektrostimulator srca i to samo u specijaliziranim centrima. Podešavanjem putem Interneta pacijent izbjegava putovanje do centra. Tijekom prezentacije, liječnik koji je obavljao podešavanje se nalazio u prezentatorskoj dvorani (FER), a liječnički tim koji se brinuo o pacijentu i pacijent nalazili su se na udaljenoj lokaciji (KBC Rebro). Komunikacija između dvije lokacije obavljala se putem videokonferencije.

CUC 2002

Na CARNetovoj korisničkoj konferenciji CUC 2002 pod naslovom "Iskoristimo Internet" održano je predavanje za sudionike u Zagrebu, a predavači su bili na svom radnom mjestu u SAD-u. Naziv predavanja je bio "What is Middleware and why do we need it?".

Ovo predavanje je u Zagrebu slušalo oko 200 sudionika konferencije, a mogli su predavačima postavljati pitanja jednako kao da se oni nalaze u dvorani za predavanja.

Promocija projekta e-obrazovanje

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Vladom RH dana 19. ožujka 2007. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, javnost je predstavila čitav skup infrastrukture i servisa u viskoškolskom obrazovanju i znanosti. Na svečanosti je uspostavljena i videokonferencijska veza sa svim sveučilišnim centarima u Hrvatskoj i Sveučilištem u Mostaru, te ostvaren kontakt sa svim rektorima navedenih sveučilišta.

Mega videokonferencija – prezentacija rada aplikacije za narudžbu besplatnih udžbenika

16. lipnja 2008. je održana megakonferencija u kojoj je sudjelovalo dvadeset i pet videokonferencijskih dvorana u dvanaest gradova širom Hrvatske (Zagreb, Dubrovnik, Split, Zadar, Gospić, Rijeka, Varaždin, Slavonski Brod, Požega, Osijek, Pula i Šibenik). Za CARNet ovo predstavlja veliki tehnički uspjeh budući da ja na ovoj video konferenciji sudjelovao rekordan broj sudionika i rekordan broj uključenih TCR učionica za udaljenu nastavu, koje je opremio CARNet, uz pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

 

Videokonferencijski školski sat iz likovne kulture: crta

S ciljem spajanja učitelja razredne nastave i učenika škola uključenih u projekt Škole 2.0, 12. ožujka 2013. godine održan je videokonferencijski školski sat na temu “Crta”. Tema „Crta“ odabrana je jer predstavlja nastavni sadržaj koji se može prilagoditi svim razredima i dobnim skupinama.

Sva javljanja pratila je crta na zemljovidu Republike Hrvatske koja je spajala mjesta u kojima se nalaze  škole, što je ujedno bila dobra motivacija za rad učenika. Nakon toga svaka je učiteljica posebno svojim učenicima objasnila likovni zadatak i prepustila ih radu, do zajedničkog videokonferencijskog izvješća i izlaganja radova.

 

 

7. sat povijesti iz Vukovara

Povodom Dana sjećanja na žrtve Vukovara, 17. studenog 2016. u 23 osnovne škole održan je 7. sat povijesti iz Vukovara. Osnovna škola Dragutina Tadijanovića u Vukovaru svake godine organizira Sat povijesti iz Vukovara, a ovom prilikom tema je bila "25 godina bitke za Vukovar - na temeljima povijesti mi gradimo novu budućnost". Učenici, učenice i učitelji javljali su se iz osnovnih škola i čitali svoje literarne uratke. Video porukom javila se i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar- Kitarović, koja je s učenicima podijelila svoju viziju domovine u budućnosti.


 
Kontakt za Videokonferencije
 
+385 1 6661 555
ili kontaktirajte online
 
Slične usluge
 
 
 
 
podrska@raspored-sati.hr jpetric@raspored-sati.hr petra.bradara@raspored-sati.hr webmaster@raspored-sati.hr pbenko@raspored-sati.hr gmarks@raspored-sati.hr admin@donja-dubrava.hr filip.lesic@donja-dubrava.hr jkovicic@donja-dubrava.hr racunovodstvo@donja-dubrava.hr benkovic@donja-dubrava.hr anamarija.peric@donja-dubrava.hr markovic@donja-dubrava.hr hrvoje@donja-dubrava.hr marijana@marijana-tkalec1.from.hr marijana.tkalec@marijana-tkalec1.from.hr mt@marijana-tkalec1.from.hr info@shire.zemris.fer.hr admin@shire.zemris.fer.hr info@laold.internetsegura.pt admin@laold.internetsegura.pt http://marijana-tkalec1.from.hr http://web.marijana-tkalec1.from.hr http://www.marijana-tkalec1.from.hr http://shire.zemris.fer.hr http://laold.internetsegura.pt
preskoči na navigaciju