prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

CARNET domaćin međunarodnog partnerskog sastanka projekta CRISS

4. prosinca 2017.

U siječnju 2017. godine Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET priključila se međunarodnom projektu CRISS (Demonstration of a scalable and cost-effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools) koji se provodi u okviru programa Europske unije Obzor 2020.

Za trajanja projekta održava se nekoliko partnerskih sastanaka, a domaćin jednog od sastanaka bila je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET. Tako se 29. i 30. studenoga 2017. godine, u CARNET-ovom sjedištu u Zagrebu, okupilo 40 stručnjaka iz 15 europskih partnerskih institucija, uključujući Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom dvodnevnog sastanka partneri su izvještavali o aktivnostima na projektu, a glavne teme bile su certificiranje digitalnih kompetencija i pilot implementacija CRISS digitalne platforme.

Podsjećamo, svrha CRISS projekta je razvoj i pilot implementacija digitalne platforme za stjecanje, vrednovanje i certificiranje digitalnih kompetencija učenika u osnovnim i srednjim školama. CRISS platforma će biti testirana kroz masovni pilot s više od 490 škola, uključujući 25 400 učenika i 2290 nastavnika u nekoliko europskih zemalja.

Hrvatski učenici i nastavnici imat će prilike uključiti se u projekt posredstvom Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET koja je jedan od partnera na projektu CRISS. Čak 1000 hrvatskih učenika i 60 nastavnika iz ukupno 20 škola uključit će se u pilot projekt koji će se odvijati tijekom školske godine 2018./2019.

Prva godina CRISS projekta, koja upravo završava, bila je posvećena razvoju teoretskog modela za stjecanje digitalnih kompetencija učenika i razvoju CRISS platforme.

Aktivnosti projekta mogu se pratiti putem službene mrežna stranice CRISS projekta. CARNET će pravovremeno obavještavati o projektnim aktivnostima sve korisnike i druge zainteresirane, a CARNET-ov CRISS tim moguće je kontaktirati putem e-mail adrese CRISS@carnet.hr.

CRISS projekt trajat će do 31. prosinca 2019. godine, a ukupna vrijednost projekta je oko 6 milijuna eura, od čega će Europska komisija financirati najviše 4,87 milijuna eura.