prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

CARNET i HIKS potpisali Sporazum o suradnji u području kibernetičke sigurnosti

21. ožujka 2024.

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost – HIKS i Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET kao Nacionalno koordinacijsko središte za industriju, tehnologiju i istraživanja u području kibernetičke sigurnosti (NKS) potpisali su danas Sporazum o suradnji.

Sporazum je potpisan u prostorijama CARNET-a, a potpisali su ga ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz i prof. dr. sc. Drago Žagar, predsjednik Hrvatskog instituta za kibernetičku sigurnost.

Kroz ovaj sporazum, CARNET i HIKS potvrđuju svoju posvećenost provedbi Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o osnivanju Europskog stručnog centra za industriju, tehnologiju i istraživanja u području kibernetičke sigurnosti i mreže nacionalnih koordinacijskih centara. Sporazum definira buduću stratešku suradnju između CARNET-a i HIKS-a u području kibernetičke sigurnosti te naglašava važnost suradnje s industrijom, javnim sektorom, istraživačkom zajednicom i sektorom civilnog društva.

HIKS, kao udruga koja promiče unaprjeđivanje kibernetičke sigurnosti u Hrvatskoj, obvezuje se doprinijeti ostvarivanju zadaća Nacionalnog koordinacijskog središta, pružajući stručno znanje kroz jačanje vještina, olakšavanje suradnje među dionicima te podršku prihvaćanju najnovijih proizvoda, usluga i procesa iz područja kibernetičke sigurnosti. Sporazum također obuhvaća suradnju na uspostavi, promicanju i širenju obrazovnih programa u području kibernetičke sigurnosti, te pružanje tehničke podrške i stručne pomoći u procesu podnošenja zahtjeva za projekte Europskog stručnog centra za kibernetičku sigurnost, kao i u evaluaciji i recenziji prijava na projekte kojima upravlja Nacionalno koordinacijsko središte.