prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

CARNET-ov projekt ATTEND na predkonferenciji u sklopu ERFCON23

4. svibnja 2023.

U okviru 10. međunarodne konferencije – Istraživanja u edukaciji i rehabilitaciji: ERFCON23 održat će se predkonferencija “Asistivna tehnologija u edukaciji i rehabilitaciji” u organizaciji Odsjeka za motoričke poremećaje, kronične bolesti i art terapije Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i  Laboratorija za asistivnu tehnologiju ERF-a.

Na predkonferenciji koja će se održati 5. svibnja 2023. godine, predstavit će se i CARNET-ov projekt “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju – ATTEND” čiji je cilj stvoriti jednake mogućnosti za djecu s teškoćama u razvoju, njihovo uspješnije uključivanje u društvo i na tržište rada. Projekt je sveobuhvatan te uz opremanje Centara za odgoj i obrazovanje asistivnom tehnologijom obuhvaća i edukaciju odgojno-obrazovnog osoblja te različite aktivnosti podizanja razine svijesti javnosti o važnosti inkluzivnog obrazovanja djece s posebnim obrazovnim potrebama.

Predkonferencija je namijenjena stručnjacima edukacijsko-rehabilitacijskog profila i srodnih područja koji rade s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a organizira se sa svrhom stjecanja znanja i širenja svijesti o važnosti korištenja asistivne tehnologije u radu s djecom s teškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Sudionici će na predkonferenciji dobiti uvid u suvremene spoznaje u području asistivne tehnologije kroz izlaganja priznatih stručnjaka i prikaz nekih od istraživanja i projekata koji se trenutno provode u Republici Hrvatskoj. Iskustva i izazove s kojima se susreću pri korištenju asistivne tehnologije u svom svakodnevnom radu, prikazat će stručnjaci kroz primjere dobre prakse.

Detaljnije informacije i program predkonferencije dostupni su na službenim stranicama ERFCON 23 konferencije.