CARNET sudjelovao na okruglom stolu na temu razvoja digitalnih vještina radnika i građana

8. ožujka 2019.
Veličina fonta
A
A
A
Disleksija
Kontrast
Poništi izmjene

U okviru međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja, u četvrtak 7. ožujka 2019. godine,  Sveučilišni računski centar u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca organizirao je okrugli stol pod nazivom „Koliko otvoreno neformalno obrazovanje utječe na razvoj digitalnih vještina radnika i građana?“.

Na okruglom stolu sudjelovala je i Branka Vuk, pomoćnica ravnatelja CARNET-a za podršku obrazovanju, ujedno i članica podskupine Strateške skupine za jedinstveno digitalno tržište pri Glavnoj upravi Europske komisije za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologije. Uz pomoćnicu ravnatelja, sudjelovali su i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnoga društva Bernard Gršić, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija Kralj, dopredsjednik HUP-Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti Hrvoje Josip Balen, izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Miličević Pezelj te viša savjetnica u sektoru za tržište rada, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Vladimira Ivanković Bradić.

U sklopu okruglog stola predstavljena je Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta, a nakon toga je otvorena rasprava na temu neformalnog obrazovanja i razvoja digitalnih vještina. Sudionici su raspravljali o tome kako potaknuti i na koji način organizirati stručno usavršavanje i osposobljavanje radnika, koliko smo spremni za priznavanje i prepoznavanje stečenih znanja i vještina kroz neformalno obrazovanje te pruža li naš obrazovni sustav obrazovanje koje omogućava stjecanje digitalnih vještina.

Više informacija i snimku okruglog stola možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišnog računskog centra.