prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Preporučujemo

Dan sigurnijeg Interneta

10. veljače 2016.

U svrhu podizanja svijesti djece i mladih o mogućim zlouporabama i nasilju te sigurnoj uporabi Interneta 9. veljače 2016. godine u Splitu je obilježen svjetski Dan sigurnijeg Interneta. Događanje je organizirala Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet te ostalim partnerima.

Na skupu na kojem je sudjelovalo više stotina učenika te njihovih nastavnika i roditelja održane su brojne radionice i predavanja s ciljem edukacije i promicanja odgovornog i sigurnog korištenja Interneta i mobilnih uređaja. Predavanje na temu sigurnog korištenja Facebooka održao je g. Marin Stanić iz CARNeta koji je tom prigodom istaknuo kako je djecu potrebno educirati te ih uputiti kako da zaštite svoje, ali i tuđe podatke.

Dan sigurnijeg Interneta u svijetu se i u Hrvatskoj obilježava svake godine, drugog dana drugog tjedna u veljači.

Više informacija o Danu sigurnijeg Interneta dostupno je na mrežnim stranicama http://www.saferinternetday.org.