prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

e-Sveučilišta: Radionica o produkciji i postprodukciji multimedijskog sadržaja u Splitu

17. svibnja 2024.

Nakon uspješne radionice u Zagrebu, danas se u Splitu održala druga radionica Osnove izrade multimedijskog sadržaja – produkcija i postprodukcija. Radionica je organizirana za sudionike pilot istraživanja koje se u projektu e-Sveučilišta provodi u svrhu testiranja multimedijske opreme i unapređenja nastavnog procesa. Današnja radionica organizirana je za nastavnike, knjižničare i stručnjake za tehničku podršku sa Sveučilišta u Dubrovniku, Splitu i Zadru.

Autori i izvođači radionice djelatnici su CARNET-a Martin Mišić i Lea Alagić, a idejno rješenje razvili su Ljerka Čulina, Ana Milas, Martin Mišić, Sanja Vakanjac Ivezić i Ivana Vugdelija Tičarić.

Kroz cjelodnevni rad sudionici su se upoznali s teoretskim dijelom, a imali su prilike snimati profesionalnom opremom te montirati snimljene materijale.

Radionica je obuhvatila sljedeće sadržaje:
• osnovu video produkcije koja je ostvariva s različitim vrstama uređaja
• demonstraciju opreme i osnove snimanja – rad s kamerom, ekspozicija, stanja kamere, kadriranje, kompozicija, snimanje
• postprodukcijsku obradu snimljenih materijala i osnove rada u alatu za montažu.

Kao i prethodne radionice i današnja je radionica jedna u nizu potpornih aktivnosti u provedbi pilot istraživanja kojim se na opsegu od 21 visokoškolske ustanove istražuje primjena multimedije u visokoškolskoj nastavi s ciljem izrade preporuka za unapređenje nastave naprednom digitalnom tehnologijom neophodnom za provođenje hibridne i online nastave.