prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

e-Sveučilišta: Započela isporuka opreme u ustanove visokog obrazovanja

28. ožujka 2024.

U sklopu projekta e-Sveučilišta, CARNET je započeo isporuku opreme u ustanove visokog obrazovanja.

Prva faza opremanja, koja je u tijeku, donosi ključne elemente potrebne za stvaranje interaktivnih i visokokvalitetnih digitalnih sadržaja što uključuje integrirani studiji za snimanje, hibridnu multimedijsku predavaonicu, prijenosni set za snimanje, sustav za online prijenos sadržaja i video konferencije te sustav za simultano prevođenje.

Ova početna faza opremanja služi i kao pilot-projekt na manjem uzorku ustanova, postavljajući temelje za daljnje opremanje svih institucija uključenih u projekt e-Sveučilišta.

U proteklim danima, pojedini elementi opreme već su dostavljeni ustanovama u Zagrebu. Riječ je o malom integriranom studiju za snimanje koji je smješten u zvučno izoliranu kabinu i opremljen svom potrebnom opremom za snimanje predavanja, sadržaja te naknadnu obradu materijala.

Očekuje se da će isporuka ove faze opreme biti dovršena do sredine travnja.

Kroz projekt e-Sveučilišta, CARNET će nastaviti s opremanjem ustanova različitom audio i video opremom potrebnom za kvalitetno snimanje i produkciju digitalnih sadržaja, kao i informatičkom opremom za online i hibridnu nastavu. Opremanje će se odvijati kroz nekoliko faza, a sve kako bi se podigla razina opremljenosti ustanova visokog obrazovanja diljem Hrvatske.