prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Javni poziv za izbor arbitara za rješavanje sporova između korisnika domena i trećih osoba o pravu korištenja određene domene unutar vršne domene

26. srpnja 2022.

Na temelju članka 38. Pravilnika o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom (NN 38/2010, 81/2015 i 5/2017), a radi prikupljanja prijava kandidata

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET

objavljuje JAVNI POZIV

za izbor arbitara za rješavanje sporova između korisnika domena i trećih osoba o pravu korištenja određene domene unutar vršne domene.

Arbitri su nezavisni stručnjaci koji raspolažu tehnološkim i pravnim znanjem potrebnim za objektivno odlučivanje koje na prijedlog ravnatelja CARNET-a imenuje Upravno vijeće CARNET-a.

Arbitri se imenuju na razdoblje od četiri godine.

Arbitri se obvezuju u najkraćem roku preuzeti i u skladu s odredbama Pravilnika o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom riješiti predmete koje im dodijeli Povjerenstvo za upravljanje vršnom nacionalnom domenom.

Arbitrima mogu biti imenovani kandidati s razinom 7 HKO: sveučilišni diplomski studiji; specijalistički diplomski stručni studiji; poslijediplomski specijalistički studiji društvenog ili tehničkog smjera te specifičnim radnim iskustvom iz područja intelektualnog vlasništva i prava vezanih uz informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT).

Kandidati su obvezni dostaviti:

  • životopis
  • prijavu koja treba sadržavati:
    osobne podatke: ime, prezime, telefon, e-adresu, adresu stanovanja, opis vlastitog iskustva praktičnog i teorijskog rada u području relevantnom za primjenu Pravilnika i rješavanje sporova između korisnika domena i trećih osoba o pravu korištenja određene domene.

Prijave se podnose zaključno do 31. kolovoza 2022. godine, na sljedeću adresu:

Adresu elektroničke pošte javni-poziv@domene.hr
ili
Hrvatska akademska i istraživačka mreža-CARNET
Josipa Marohnića 5
10000 Zagreb
s naznakom: Prijava kandidata za izbor arbitara