prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Mediteranski institut za istraživanje života ugostio DOTS partnere

4. kolovoza 2022.

Od 30. srpnja do 3. kolovoza 2022. godine u prostorima Mediteranskog instituta za istraživanje života (MedILS) održano je niz događanja u okviru CARNET-ovog projekta DOTS (Development of transversal skills in STEM) koji se već tri godine provodi u suradnji s Tvornicom Znanosti i ostalim partnerima iz Austrije, Belgije, Cipra i Grčke.

Tijekom ovog petodnevnog događanja predstavnici projektnih partnera sudjelovali su u aktivnostima učenja, poučavanja i osposobljavanja Ljetne tvornice znanosti, projektnim sastancima te radionici za nastavnike koju je za ovu priliku posebno osmislio predstavnik Tvornice znanosti, inače poznati znanstveni popularizator i komunikator Bojan Markičević.

Na radionici su predstavljene aktivnosti, materijali, alati i smjernice izrađene u sklopu projekta koje su dostupne svim nastavnicima koji žele saznati kako i na koji način kroz poučavanje STEM područja razvijati transverzalne vještine kod svojih učenika.

Sudjelovanje u navedenim događanjima svim partnerima pružilo je mogućnost za razmjenu primjera dobre prakse te kvalitetnu međunarodnu suradnju u razvoju kreativnih, inovativnih metoda, alata i materijala za poučavanje transverzalnih vještina.

Više informacija o događanju nalazi se na službenoj mrežnoj stranici www.dots-project.eu te Facebook stranici.