prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com

Odabrano pet e-Škole Regionalnih obrazovnih centara

4. travnja 2016.

Na temelju Poziva za iskaz interesa za osnivanje Regionalnih obrazovnih centara u sklopu projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt) ” koji je u siječnju 2016. godine objavila Hrvatska akademska i istraživačka mreža- CARNet, od 72 prijavljene, odabrano je sljedećih pet škola za buduće lokacije ROC-ova: 

  1. Obrtna tehnička škola Split
  2. Osnovna škola Franje Krežme Osijek
  3. Osnovna škola Gornja Vežica Rijeka
  4. Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb
  5. Prva gimnazija Varaždin

U sklopu navedenih Regionalnih obrazovnih centara, čije se otvaranje očekuje u listopadu ove godine, provodit će se sustavna edukacija odgojno-obrazovnih i administrativnih djelatnika koja će doprinijeti jačanju njihove digitalne kompetencije.

Osim toga, ROC-ovi će služiti i za druge vrste edukacija/programa organiziranih od strane agencija/organizacija nadležnih za poticanje razvoja i podršku odgojno-obrazovnom sustavu u RH, ali i za edukacije/programe organizirane od strane lokalne zajednice (npr. za nezaposlene, doškolovanja, prekvalifikacije i sl.).

Svaki ROC bit će opremljen s 30 prijenosnih računala i 30 tableta, predavačkim računalom s kamerom i zvučnicima, ekranom s funkcijom dodira, videokonferencijskim sustavom, sustavom za upravljanje nastavom te kolicima za pohranu i punjenje tableta. 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.