prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
Naslovnica Novosti Usluge i projekti

Održan uvodni sastanak sudionika pilot istraživanja u okviru projekta e-Sveučilišta

31. ožujka 2023.

Danas, 31. ožujka 2023. godine održan je uvodni sastanak sudionika pilot istraživanja koje se odvija u okviru projekta e-Sveučilišta. Projekt e-Sveučilišta provodi se s ciljem digitalne preobrazbe visokoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj poboljšanjem digitalne nastavne infrastrukture, uvođenjem digitalnih nastavnih alata te osnaživanjem digitalnih kompetencija nastavnika za poučavanje u digitalnom okruženju. Nositelj projekta, glavna partnerska organizacija i korisnik projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, a provodi ga u partnerstvu i suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom – Srcem, Agencijom za znanost u visoko obrazovanje – AZVO-om i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu.

Sudionici pilot istraživanja su predstavnici visokoškolskih ustanova koje su se odazvale javnom pozivu:

 1. Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu
 2. Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 3. Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu
 4. Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta u Osijeku
 5. Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu
 6. Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu
 7. Fakultet za matematiku Sveučilišta u Rijeci
 8. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku
 9. Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu
 10. Filozofski fakultet Sveučilišta u Osijeku
 11. Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 12. Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci
 13. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 14. Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci
 15. Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 16. Sveučiište Slavonski Brod
 17. Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
 18. Sveučilište Sjever
 19. Sveučilište u Zadru
 20. Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

Svrha istraživanja je analiza potreba visokoškolskih ustanova u području primjene digitalnih tehnologija, uspostava zajednice učenja, dijeljenje primjera dobre prakse i izrada preporuka za svrhovitu praktičnu primjenu digitalnih tehnologija u visokoškolskom obrazovanju te izrada preporuka za opremanje visokoškolskih ustanova nastavnom opremom.

Prisutnim sudionicima obratili su se ravnatelj CARNET-a Hrvoje Puljiz i pomoćnica ravnatelja Srca dr. sc. Sandra Kučina Softić, nakon čega je voditeljica istraživanja dr. sc. Klara Bilić Meštrić upoznala prisutne s programom današnjeg sastanka i daljnjim koracima u provedbi istraživanja. Naglasila je da će svim djelatnicima sudjelovanje u istraživanju omogućiti razvoj digitalnih kompetencija te posredno unaprijediti digitalnu zrelost svake ustanove. Sudjelujući u navedenim aktivnostima putem refleksivnog dijaloga sa stručnjakinjama i stručnjacima iz područja primjene digitalnih tehnologija u obrazovanju sudionici će dobiti uvid u najnovija kretanja digitalne transformacije obrazovanja.